Erdoğan: Katılım sektörü ile bir büyümenin içinde olmamız şart


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faiz sistemi adil değildir ve acımasızdır. Biz sıçrayacaksak, biz mesafe alacaksak, acımasız olan bu sistemden ziyade gerçek katılım sektörü ile bir büyümenin içinde olmamız şart." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıf Katılım'ın tanıtım ve açılış törenine katıldı. Konuşmasında faiz sisteminin adil olmadığını söyledi. Katılıma önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz vakıf denilince farklı şeyler anlarız. Lanetle anılmak da istemiyoruz doğrusu. Başbakan olduğum günden bugüne hep sorarlardı bana; 'Vakıfbank ne demek?' diye sorarlardı. 'Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bütün varlıkları bir bankada niçin faizli sistem içinde kullanılıyor' diye sorarlardı. Biz de hep 'Sabredin' derdik. Gün ola harman ola, istikamet üzere o da olur derdik. Bana göre şu an bir adım atıldı, henüz olmuş değil. Temennim odur ki en kısa zamanda Vakıf Katılım, Vakıfbank'taki imkanlarını, oradaki hisselerini almak suretiyle, kendi sermayesi ile yola devam eder."

Katılım bankaları için 'banka' kelimesini kullanmanın doğru olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Esasen ben bu kurumlarda banka kelimesinin kullanılmasını doğru bulmuyorum. Kavramları birbirinden tefrik etmemiz lazım. Banka nedir, katılım nedir ayırmamız lazım. Banka deyince mevcut bankacılık sistemleri ve onun finans yöntemleri akla geliyor." dedi.

Faizsiz faaliyet gösteren bu kuruluşların bir mektep işlevi taşıması gerektiğini söyleyen Erdoğan, ayrıca, "Şu anda Vakıf Katılım bir mekteptir, Ziraat Katılım bir mekteptir. Temenni ederim ki daha önce kurulmuş olan Al Baraka gibi Kuveyt Türk gibi, bunlar da birer mektep işlevini görsünler. Bu sistem faizden arındırılmış. Bu sistemin başında bulunan arkadaşlarımızın bana göre çok dikkatli olması, bunun çok büyük bir vebalinin olabileceğini düşünmesi lazım." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Katılım sektörü ile bir büyümenin içinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER