'Erdoğan İstanbul seçiminin iptalini umut ediyor'

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi, Tayyip Erdoğan'ın AKP MKYK toplantısında "YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal edeceğini umut ediyorum" dediğini aktardı.

SHABER3.COM

İktidar partisinin çizdiği çerçevede 'içeriden' verilen bilgiler yazan Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "İstanbul için YSK’dan ne bekleniyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında ilginç duyumlar aktardı.

Selvi yazısında şöyle dedi:

"İptal mi çıkacak, yoksa seçimlerde önde olan CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na mazbatası mı verilecek henüz net değil. Yüzde 50 yüzde 50 ihtimalden söz ediliyor. YSK kararı ya İskender’in kılıcı gibi düğümü çözecek, ya da düğüm üstüne düğüm atacak. CHP’deki beklenti, YSK’nın mazbatayı Ekrem İmamoğlu’na vermesi yönünde. AK Parti’de ise seçimlerin iptali beklentisi hâkim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya dönüşünde seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarının sorulması üzerine, ’Tabii bunlar işe usulsüzlük noktasında şaibe getiriyor. Aslında samimi bir davranış olsa bu iptale götürür’ demişti. 
Erdoğan, seçim sonuçlarının ele alındığı ve AK Parti’nin en yetkili karar organları olan MYK ve MKYK toplantılarında da ’İstanbul seçimlerinin iptali gerekir’ diye konuşuyor. Erdoğan, MKYK toplantısında ’11 milyona yakın seçmenin söz konusu olduğu bir şehirde, 30 binle başlayacak, süratle iş 13 bine kadar düşecek. Neyle? İtirazla. YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal edeceğini umut ediyorum. Bu haliyle kalırsa vicdanlar rahat etmez. Seçimlerin yenilenmesi gerekir’ diye konuşuyor. 31 Mart yerel seçimleri hakkında sunum yapan AK Parti genel başkan yardımcıları da İstanbul seçimlerinin ’tam kanunsuzluk’ ilkesi gereğince iptal edilmesini gerektiğini savunuyorlar.

<< Önceki Haber 'Erdoğan İstanbul seçiminin iptalini umut ediyor' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER