Erdoğan: IMF musibetini başımıza CHP ve İsmet İnönü sardı

Kızılcahamam'da AKP'lilere konuşan Tayyip Erdoğan, elinde İsmet İnönü'nün fotoğrafıyla konuştu: Ülkemizin başına IMF musibetini saran CHP'nin geçmişi daha vahim siyasi ve ekonomik sabıkalarla doludur.

SHABER3.COM

Erdoğan şöyle dedi:

-Biz, en kritik dönemlerde düşmanlarımızın safında yer alanlardan, onların bize yönelmiş siyasi ve ekonomik silahlarına adeta cephane taşıyanlardan muzdaribiz. Bizi en çok üzen, siyasi alternatif konumunda olması gereken partinin Türkiye'nin düşmanlarıyla birlikte yer almasıdır. (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Korkaksın, ürkeksin, ne millisin ne yerlisin.

- Biz göreve geldiğimizde 23.5 milyar dolar IMF'ye borçla devraldık. 2013'te tamamen sıfırladık. Gezi olaylarıyla başlayan ve devam eden dönemde yaşadıklarımızı IMF borcunu bitirmemizden bağımsız görmüyorum. Özellikle kamu, hane halkı, bankalar ve özel sektör borçluluk alanlarında olumlu bir görüntüye sahibiz. Bugün Türkiye, IMF'nin kredi desteğine ve buna bağlı teknik yardımına ihtiyaç duyabileceği seviyenin hamdolsun çok ama çok uzağında duruyor. Türkiye'nin IMF ile yolunun kesişmesi söz konusu olamaz. Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır.

- İnönü'nün elindeki bayrak -dikkat edin- Türk bayrağı değil, elindeki bayrak Amerika bayrağı.Ülkemizin başına IMF musibetini saran CHP'nin geçmişi daha vahim siyasi ve ekonomik sabıkalarla doludur. İlk IMF anlaşmasının altında Gürsel'in, onu takip eden dört anlaşmanın altında da CHP Genel Başkanı İsmet İnönü'nün imzası vardır Bay Kemal.

-2019 mahalli seçimlerinde CHP'nin bir kez daha boyunun ölçüsünü alacağına inanıyorum.


<< Önceki Haber Erdoğan: IMF musibetini başımıza CHP ve İsmet İnönü... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER