Erdoğan: Dünyayı ayağa kaldıranların bakalım bu olayda tepkisi ne olacak?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK), Ankara'da bir otelde yapılan Mali Genel Kurul toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGİK'in yerli ve milli duruşunu takdirle karşıladığına işaret ederek, şöyle devam etti: "Türkiye içerde ve dışarıda topyekun bir mücadele veriyor. Bu sabah İstanbul'da iki gazetemizin Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına silahlı saldırıda bulunuldu. Gazetelerimizin binalarında sadece maddi hasar meydana geldi. Saldırıları şiddetle kınıyor, her iki gazete sahibi ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Geçmişte bir gazete girişine yapılan saldırı için dünyayı ayağa kaldıranların bakalım bu olayda tepkisi ne olacak, göreceğiz. Yaşadığımız süreç milletin ve devletin yanında yer alanlarla karşısındakilerin kendilerini gösterdikleri bir filtre vazifesi görüyor. Bugün geçmişe doğru bakıp, kimilerini hayırla yad ediyor kimilerini ademe mahkum ediyorsak yarın aynı değerlendirme bugünler için de yapılacaktır. İnanıyorum ki TÜGİK hayırla yad edilenler arasında yer alacaktır."

'TATİLİNİZİ BURADA YAPIN' ÇAĞRISI

Bölücü terör örgütünün eylemlerini artırması gibi olayların kimilerini kaygılandırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen ekonomik verilere bakıldığında ciddi bir sıkıntı görmediklerini söyledi.

Erdoğan, "Moralli olun ve göreceksiniz istikbal bizimdir, hiç endişeniz olmasın. Yurt dışına tatile çıkmayın, tatilinizi yurt içinde yapın. Şimdi de yerli malı yılı olsun. Malzemelerinizi yurt içinden temin edin. Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen uluslararası yatırım 16,6 milyar olarak gerçekleşti. Bazı sıkıntılar olacak, aşacağız. Unutmayın kutlu doğumlar sancılı olur. Bu kutlu doğumdur. otomobil satışlarına bakalım, tarihi bir rekorla 726 bine yükseldi. Bu rakam önceki yıl 587 bindi. Beyaz eşya satışları da bir önceki yıla göre arttı. İhracatımızda bir miktar düşüşle birlikte ithalattaki azalışımız cari açığı geriletti. Turizm gelirlerindeki düşüş daha ziyade küresel ekonomiyle ilgili görünüyor. Bunu da en kısa sürede telafi edeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Dünyayı ayağa kaldıranların bakalım bu olayda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER