Erdoğan: Dövizin yükselişini fırsat bilenlere...

Tayyip Erdoğan AKP grubunda yapığı konuşmada döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sırasında stok yaptığını ileri sürdüğü kişilere yönelik olarak "Tespit edersek kimse kusura bakmasın, gereğini yaparız" dedi.

SHABER3.COM

Erdoğan, döviz kurlarında yaşanan hareketliliğin Türkiye ekonomisinde oluşturduğu sarsıntının yavaş yavaş geri kaldığını öne sürdü.

"Bu dalgalanma dönemini yavaş yavaş geride bırakıyoruz" iddiasında bulunan Erdoğan, "Sabırlı olacaksınız, ancak stoklara ve stokçulara da fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular belirlenirse kimse kusura bakmasın biz de gereğini devletin, yasaların bize yüklediği görev sebebiyle adımımızı atar gereğini yaparız" ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları dedi:

''Yeni yönetim sistemine göre hazırladığımız ilk bütçeyi 2 hafta sonra Meclis'e gönderiyoruz. Yeni bütçeyle ekonomimizi faiz-kur-enflasyon şer üçgeninden kurtararak yeniden ülkemizi büyümeye kavuşturmaya kararlıyız. Bu dalgalanma dönemini yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Sabırlı olacaksınız, ancak stoklara ve stokçulara da fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular belirlenirse kimse kusura bakmasın biz de gereğini devletin, yasaların bize yüklediği görev sebebiyle adımımızı atar gereğini yaparız. Faiz-kur-enflasyon saldırısına en iyi cevabı işlerimize dört elle sarılarak verebiliriz. Hamd olsun ihracatta büyük bir rekor kırıldı. Yürütme ve yasama organları olarak ortaya koyacağımız kararlılıkla bunların üstesinden geleceğiz.

<< Önceki Haber Erdoğan: Dövizin yükselişini fırsat bilenlere... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER