Erdoğan, Demirtaş'ın 'tanışalım mı?' sorusuna cevap verdi

Erdoğan, Kazakistan’a hareketinden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslendi.

Erdoğan, Demirtaş'ın 'tanışalım mı?' sorusuna cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’a hareketinden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenerek, "Nitekim eş başkan sıfatıyla meydanda dolaşan zat şahsıma meydan okumalar yapıyor. Ya sen işini yap" dedi.

HDP’NİN AĞRI RAPORU

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek Köyü kırsalındaki çatışmayla ilgili olarak bölgeye giderek incelemelerde bulunan İmralı Heyeti, Abdullah Öcalan'a sunmak üzere gözlem ve sonuçları içeren bir rapor açıkladı. Bu raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu;
"Böyle raporlarla ben ilgilenmiyorum. Devletin güvenlik güçlerinin ülkenin her yerinden hazır olması gerekmektedir. Bu Ağrı’da da Edirne’de de böyle olmalıdır. Orada asker görevini yapmıştır. Tedbir alan askerlerimize ilk ateş bölücü örgütten gelmiştir ve 4 askerimiz yaralanmıştır. Dört askerimizi yaralanırken ne yapacaklar sessiz mi kalacaklar. Gereken cevabı verdiler ve 5 tane örgüt elemanı orada öldü bir de yaralı var. Biz yaralılarımız orada bırakmışız ve yaralılarımızı da parti mensupları alıp gelmiş. Böyle bir şey söz konusu değil. Helikopterlerimizden birini de taradılar ve geri çekilmek zorunda kaldı. Şimdi seçimler yaklaşıyor ve seçimi, barajı nasıl garantileyebiliriz diye bir baskı oluşturmaya başladılar.

Demirtaş'ın önceki gün kendisine hitaben twitter'dan yaptığı "Kim olduğumu sormuşsun, tanışalım mı? 7 Haziran'da" sözlerine üstü kapalı cevap veren Erdoğan şöyle konuştu;

"YA SEN İŞİNİ YAP"

Nitekim eş başkan sıfatıyla meydanda dolaşan zat şahsıma meydan okumalar yapıyor. Ya sen işini yap. Ama bakıyoruz ki işin arkasından kendileri çıkıyor. HDP’liler gelip kurtardı deyince kendini ele verirsin. Bunu alternatifi de hemen söylenir. Nedir bu köy korucularımız da orada devreye girmişti. Ama jandarmamız da devreye girmiştir olayın aslı budur.
<< Önceki Haber Erdoğan, Demirtaş'ın 'tanışalım mı?' sorusuna cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER