Erdoğan: Bundan sonra faiz politikamızın ne olacağını hepiniz göreceksiniz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hak-İş 14'üncü Olağan Genel Kurulu'nda faiz ve Merkez Bankası hakkında konuştu.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) yakınlığı ile bilinen Hak-İş'in 14'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artık Merkez Bankası'nın bağımsız olamayacağını ilan ettiği konuşmasında ilginç mesajlar verdi.

"Bundan sonra faiz politikamızın nasıl şekillendiğini en kısa sürede göreceksiniz." diyen Erdoğan, "Yeni yönetim sisteminde Merkez Bankası başkanı atama görevi, ekonomi politikasından da sorumlu olan cumhurbaşkanına bırakılmıştır. İnşallah bundan sonra Merkez Bankası ekonomi programımıza çok daha güçlü destek verecektir. Merkez Bankası Başkanı kendisi ile ilgili rolü hakkıyla oynasaydı böyle bir değişikliği ihtiyaç olmazdı." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: DAVUL BİRİNDE TOKMAK BİRİNDE, YOK ÖYLE!

Erdoğan şunları ekledi: "Merkez Bankası Başkanlığı'ndaki görev değişikliği sebebiyle özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Davul birinde, tokmak birinde, yanlış bir anlayış. Bedelini kim ödeyecek? Siyasetçi ödeyecek. Mutluluğunu kim yaşayacak? Banka başındaki. Yok böyle bir şey. Verilen karara uyacaksın." 

Yeni yönetim sisteminde başkanın (Erdoğan) bu konulara müdahale yetkisini aldığını belirten Erdoğan, "Faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan, verilen talimatlara uymayan bu arkadaşımızın değişikliğine karar verdik. Bunu hep faizciler savunuyor. Faiz enflasyonun anasıdır." diye konuştu.
<< Önceki Haber Erdoğan: Bundan sonra faiz politikamızın ne olacağını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER