Erdoğan: Bize dost olan fayda sağlar, husumet besleyen zarar görür


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere değindi. Erdoğan, "Geldiğimiz yer itibariyle bize dost olan bundan sadece fayda sağlar. Husumet besleyen ise sadece zarar görür." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye İnovasyon Haftası kapanış seremonisi ve ödül törenine katıldı. Türkiye ile Rusya arasındaki krize değinen Erdoğan, Türkiye'nin dünün Türkiye'si olmadığını söyledi. Erdoğan, "Geldiğimiz yer itibariyle bize dost olan bundan sadece fayda sağlar. Husumet besleyen ise sadece zarar görür." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Biz ruhumuzda, gönlümüzde, kalbimizde Yunus Emrelerin, Hacı Bektaşi Velilerin sevgiyle, dostlukla aşkla döşeli yolunda emin adımlarla gidiyoruz. Ama aynı zamanda biz Alparslanların, Kılıçarslanların, Osman Gazilerin, Fatihlerin, Yavuzların, Gazi Mustafa Kemallerin torunlarıyız. Bununda böyle bilinmesini istiyorum. Kim hangi tarafımızla muhatap olursa olsun o tarafımızı görür. Bizim komşularımızın, dostlarımızın, oralarda yaşayan kardeşlerimizin huzurundan, güvenliğinden, refahından başka bir gayemiz yok. Bunun için her türlü yardımlaşmaya, dayanışmaya varız. Ama onlardan da kendi huzurumuza, güvenliğimize, refahımıza saygılı olmayı beklemenin hakkımız olduğuna inanıyoruz. Bizden saygı bekleyenler, bize saygı göstersinler."

Türkiye'nin üretimlerini artırıp pazarlar üretmek suretiyle çalışmalarına devam edeceğini kaydeden Erdoğan, "Doğalgaz meselesi başta olmak üzere bu tür sıkıntılarla karşılaşmamızı engelleyecek tedbirler zaten gündemimizde. Yaşanan son olayların ardından bu çalışmaları daha da hızlandırıyoruz. Bu mesele bize ekonomimizi güçlendirme, savunma sanayimizi geliştirme yönünde ortaya koyduğumuz iradenin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye olarak bu alanlarda çok ciddi mesafe kat etmekle birlikte henüz arzu ettiğimiz seviyeye ulaşamadığımızı da burada ifade etmek durumundayım." diye konuştu.

Konuşmasında muhalefet partilerini birlik ve beraberlik içinde olmamakla eleştiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir zamanda ülkenin siyaseti bir olamazsa, beraber olamazsa ne zaman bir ve beraber olacak? İşte muhalefetin içinde bakıyorsunuz, ana muhalefet neredeyse utanmasa gidecek Putin'in yanında yer alacak. Çünkü bu Esed'in yanında zaten yer aldı oradan tanıyoruz. Bunun yanında da yer alır. Böyle bir şey olabilir mi? Yani bugün değilse ne zaman? Tavrınızı tam ortaya koyacaksınız. Bütün STK'larımızla her şeyle biz bugün bir olacağız, beraber olacağız. Ve dayanışma içinde olacağız."

"BU MİLLETİMİZİN ORTAK SORUNUDUR"

"Bu herhangi bir siyasi partinin sorunu değildir. Milletimizin ortak sorunudur, buna böyle bakmak durumundayız. Milli birliğimizin, beraberliğimizin, dayanışmamızın en üst düzeyde olması gereken konularda dahi bu kesimlerin ısrarla olumsuz bir tutum içine girmelerini anlamakta gerçekten zorlanıyoruz. Siyasi rekabetle milli çıkarları ayırt edemeyecek kadar basiretleri bağlanmış olanları ben, milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bu kesim Türkiye'nin karşısında kim varsa onun yanında yer almayı siyaset zannediyor, aydın olmak zannediyor. Öyle ki bunlar biz bilim, inovasyon, araştırma, geliştirme dediğimiz için emin olun bunlara da karşı çıkarlar. Biz diyoruz ya onun için."

Türkiye'nin 13 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşümünü, ilerlemesini kaydettiğini dile getiren Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki dönemde daha büyük bir şevkle, inançla daha fazla çalışarak daha büyük projeleri hayata geçirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi. Erdoğan, gençlere hitaben şöyle konuştu: "Gençler, 2053'ü biz göremeyeceğiz. Ama 2053'ün mimarı da banisi de siz olacaksınız, ben buna inanıyorum. Sizin yavrularınız, torunlarınız inşallah 2053'ü, 2071'i inşa edecekler. Bu konuda en büyük görevlerden biride sizlere, iş adamlarımıza, ihracatçılarımıza ve bilim insanlarımıza düşüyor. Ne diyor üstat Necip Fazıl 'Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes, ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es.' Bizde diyoruz ki Türkiye artık kritik eşiği aşmıştır."

Erdoğan, konuşmasının andından katılımcılara ödül vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Bize dost olan fayda sağlar, husumet besleyen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER