Erdoğan: Barış istiyorlarmış, hainler, teröriste canlı kalkan oluyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik düzenlediği Afrin harekâtına karşı savaşı durdurun bildirisi hazırlayan aydınlara tepki gösterdi.

SHABER3.COM

Erdoğan, sayısı 170'i aşkın isme yönelik olarak "Profesör olmak, doçent olmak, sanatçı olmak size artı değer mi katıyor? Hainler. Vicdansızlar" dedi. Erdoğan, sözlerine "Bunların yaptığı riyakarlıktır, fikir soytarılığıdır, teröristlere canlı kalkan olmaktır" diye devam etti. 

Milletvekilerine gönderilen mektupta, sorunların diyalogla çözülmesi gerektiği vurgulanıyordu. "Ülkemizde ve bölgemizde savaş değil, sulh ve sükûn istiyoruz" denen mektupta, şu ifadeler yer alıyordu:

"Sınırlarımızı korumanın ve beka sorunu yaşamamanın en iyi yolunun karşılıklı dostluk ve iyi komşuluk bağlarını güçlendirmek olduğuna inanıyoruz. Güvenliğimizin milyarlara mâl olan silahlanmayla, gencecik insanların yaşamı pahasına ve on binlerce aileyi yersiz yurtsuz bırakacak bir savaşla değil, karşılıklı müzakere ve işbirlikleri üzerinden sağlanacağını, üstelik bunun mümkün olduğunu, tecrübe ile biliyoruz."
<< Önceki Haber Erdoğan: Barış istiyorlarmış, hainler, teröriste canlı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER