'Erdoğan bana ve Hizmet sempatizanlarına başkanlık sistemini desteklemek için baskı yaptı'

Washington’ın etkili yayınlarından Politico’ya konuşan Hocaefendi, “Erdoğan bana ve Hizmet sempatizanlarına başkanlık sistemini desteklemek için baskı yaptı.' dedi.

Bir gün gelecek 'Hey gidi günler' diyeceksiniz"


Washington’ın etkili yayınlarından Politico’ya konuşan Hocaefendi, Hizmet Hareketi'nin AKP ve Erdoğan’la ilişkisiyle ilgili “Birçok gözlemci bizim ilişkimizi ittifak diye niteliyordu ama aslında pek de yakın değildik. Onunla iki üç kez görüştüm, hepsi de seçimlerden önceydi.”

'AKP'YE VERDİĞİMİZ DESTEĞİN SEBEBİ KARMAŞIK DEĞİL'

Hizmet'in  AKP’yi desteklediğini belirten Hocaefendi, “Partisi seçimlere girmeden önce oradaydım ama haliyle oy veremiyordum ama Hizmet sempatizanları oy vererek, medyada seslerini yükselterek Erdoğan’ın partisini destekledi” dedi.

Cemaat’in, AKP’ye verdiği desteğin sebebinin karmaşık olmadığını söyleyen Hocaefendi, 2002 seçimlerinde AKP’nin AB üyeliği için çabalarının, demokratik reformların ve hak ve özgürlüklerin genişletilmesinin etkili olduğunu ifade etti.

2011 SEÇİMLERİNİ KAZANANINCA REFORMLAR TERSİNE DÖNDÜ

Fethullah Gülen Hocaefendi, 2011 seçimlerinde de AKP’nin yeni anayasayla askeri vesayeti kaldırmaya çalıştığını belirterek, “Ama seçimi kazandıktan sonra önceden uyguladıkları her demokratik reformu tersine çevirmeye başladılar” dedi.

'ERDOĞAN'A BOYUN EĞSEYDİK...'

Kendisinin ve arkadaşlarının ödedikleri bedelden ötürü pişman olmadığını belirten Gülen, “Erdoğan bana ve Hizmet sempatizanlarına başkanlık sistemini desteklemek için baskı yaptı. Eğer onun bu talebine boyun eğseydik ve ona biat etseydik, Türk hükümetinin nimetlerinden faydalanıyor olurduk.”

'ERDOĞAN'I DURDURACAK BİR İÇ DİNAMİK YOK'

Gülen, darbe girişiminin ardından yaşananları ‘çılgınlık’ diye niteleyerek, bir kez daha Batı’ya çağrı yaptı: “Bu cadı avına karşı dünya liderleri önlem almaz, sağlam bir duruş sergilemezse Türkiye’de cumhurbaşkanını durduracak bir iç dinamik yok.”
<< Önceki Haber 'Erdoğan bana ve Hizmet sempatizanlarına başkanlık sistemini... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER