"Sen ne terbiyesizsin ya!" diyen Erdoğan, hakaret davası açılan Akşener oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukutları, Denizli mitingindeki sözleri sebebiyle İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret etmek" suçundan savcılığa müracaat etti.

SHABER3.COM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan Adalet ve Kalkınma Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mardin mitinginde "Meral Hanım, Denizli'de utanmadan-sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime 'terörist' dediğimden bahsetti. Utan utan. Sen ne terbiyeden muafsın ya!" sözleriyle tepki gösterdi

Erdoğan şöyle devam etti: "Ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Aynısını Meral Hanım da yapıyor. Meral Hanım dün Denizli'de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime 'terörist' dediğimden bahsetti. Utan utan, asla ve kat'a. Sen ne terbiyeden muafsın ya. Şu anda avukatlarımı görevlendirdim. Benim işim yöneticilerle halkımla değil. Benim Denizlili kardeşlerim, onlara nasıl hitap ettiğimi biliyor. Bunlar böyle asparagas haberlerle halkımızı aldatmaya çalışıyor." 

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Meral Akşener dün Denizli'deki mitinginde, Erdoğan'a hitaben, "Cumhurbaşkanı'nın 'terörist' dediği Denizlililer, nasılsınız, iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer, size 'terörist' dediler, iyi misiniz? 18 milyon seçmene 'terörist' diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimize düşürerek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor." ifadelerini kullanmıştı.
<< Önceki Haber "Sen ne terbiyesizsin ya!" diyen Erdoğan, hakaret davası... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER