Engellerine takılmadan börek yapıp birbirlerine yedirdiler


Bursa'da yaptığı 2023 metre börekle adını duyuran börek ustası Hasan Acar, engelli öğrencilerle börek açtı. İpek Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde (okulu) gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere doyasıya eğlendi.

Börek yaparken mutluluk yaşayan zihinsel engelli öğrenciler, özellikle yufka açarken büyük keyif aldı. Önce hamur yoğuran öğrenciler, ardından börek başta üzere simit ve açma gibi hamur işi ürünleri yaptı. İşin ustalarından gördükleri şekilde hamurla hünerlerini sergileyen öğrenciler, ürünleri fırında pişirdi. Pişen ürünleri ise birbirlerine kendi elleriyle yedirerek günün mutluluğunu yaşadı. Engelli öğrenciler özellikle dev yufkalarla yapılan gösteriler sırasında büyük mutluluk yaşadı. Yer yer yufkaların yırtılmasına neden olan bazı öğrenciler gülüşmelere neden oldu.

İpek Özel Eğitim Uygulama Okulu Okul Müdürü Mesude Ezel, okulun orta düzeyde zihinsel engellilere eğitim verdiğini belirterek, "Şu anda üç kademede ilkokul, ortaokul ve iş uygulama merkezinde 205 öğrenciye hizmet vermekteyiz. Çocuklarımıza öz bakım becerileri, sosyal uyum becerileri, el işi kabiliyetini öğretmekteyiz. 7 yaş ile 22 yaş arasında öğrencilerimiz var üç bölümde, ayrı binalarda. İlkokul bölümünde daha çok öz bakım becerileri verilmekte. Giyinme, soyunma ve yemek yeme gibi. Ortaokul bölümünde okuma yazma etkinlikleri araç olarak kullanılmakta. İş uygulama merkezinde de çocuklarımıza el becerilerini geliştirme ile ilgili el sanatları seramik ve daha çok toplumda yer almalarını sağlayacak görgü kurallarını anlatıyoruz." dedi.

ÇOK MUTLU OLDUK YİNE İSTERİZ

Öğrenciler ise düzenlenen etkinlikten çok mutlu olduklarını dile getirirken, "Bu gün börek yaptık. Daha önce hiç yapmamıştık. Önce açıyorsun, sonra yuvarlıyorsun. Çok güzeldi, çok mutlu oldum. Yine yapılmasını isterim." şeklinde duyularını ifade etti.

BUNU SÜREKLİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Börek ustası Hasan Acar , sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu etkinliği düzenlediklerine dikkat çekerken, "Arkadaşlarımız iş okulu ve engelliler okulu. Ama sadece isimleri engelli, biz engelsiz oldukların burada görmüş olduk. Sosyal sorumluluk içinde okullarımıza faydamız olsun istedik. Börek yaptık, simit yaptık. Çeşitli ürünler yaptık. Okulumuz için hem satışa sunacaklar, hem biz kendilerine biraz eğitim verdik. Bunu sürekli yapmayı düşünüyoruz. Çok coşkulular, çok heyecanlılar. Bizde çok mutlu olduk bu çalışmadan dolayı." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Engellerine takılmadan börek yapıp birbirlerine yedirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER