Endonezya: Türkiye'de 16 kişilik bir grup daha kayıp


CAKARTA (CİHAN)- Endonezya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmek isterken yakalanan 16 vatandaşlarının haricinde 16 kişilik bir grubun daha Türkiye'de kaybolduğunu açıkladı.

Bugün Endonezya Dışişleri Bakanlığı'nda, emniyet ve istihbarat birimleri ile birlikte bir koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantı sonrası Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arrmanatha Nasir basına açıklamalarda bulundu.

Nasir, "Yaptığımız incelemeler sonucu Türkiye'de yakalanan grubun aranan grup olmadığı, başka bir grup olduğu artık net." dedi. Nasir, "Türk resmi makamlarının bize verdiği bilgiye göre, radikal gruplara katılmak üzere olan 16 Endonezyalı, Gaziantep şehrinde yakalandı. Yakalananlar 1 erkek, 4 bayan 11 çocuk olmak üzere toplam 16 kişiden oluşuyor. Türkiye ile koordinasyon ve iyi bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

Nasir ayrıca, Türkiye'de ve Ortadoğu'da bulunan Endonezyalılara seslenerek, "Orada ne için bulunuyorsanız ona odaklanın. Öğrenciler eğitimlerine, çalışanlarda işlerine odaklandı. Siyasete karışmasınlar ya da radikal gruplara katılmasınlar." dedi.

Nasir ayrıca, Endonezya vatandaşı 514 kişinin radikal gruplara girmiş olabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, "Dışişleri Bakanlığı olarak bizim için şuan öncelik konu henüz bulunamamış olan grubun bir an önce bulunmasıdır." dedi.

Endonezya'dan tatil amacı ile 24 Şubat'ta İstanbul'a giden turist grubundan 16 kişi önce ayrılmış ve bu grupla irtibat kesilmişti. Kayıp grubun İŞİD'e katılmış olabileceği tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Endonezya: Türkiye'de 16 kişilik bir grup daha kayıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER