En yoksul devlet başkanı, temaslarını 1973 model Vosvos'la yapıyor

En yoksul devlet başkanı, temaslarını 1973 model Vosvos'la yapıyor

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, kitap tanıtımı için geldiği Türkiye'de temaslarını 1973 model 'Vosvos' olarak bilinen makam aracıyla yapıyor.

Jose Mujica, "İktidar'da Bir Kara Koyun- Saraysız Başkan Jose Mujica" isimli kitabının tanıtımı için Türkiye'ye geldi. CHP tarafından ağırlanan Mujica, Şişli Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Türkiye'ye Hoşgeldin Mujica" isimli basın toplantısına katıldı. Mujica'nın Türkiye'deki temaslarını 1973 model 'Vosvos' olarak bilinen araçla yapması dikkat çekti. Mütevaziliği ile örnek bir devlet adamı olarak gösterilen Mujica'ya eşi de eşlik etti. Basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP Milletvekili Şafak Pavey de katıldı.

Toplantıda konuşan Mujica, cumhuriyetçi olmayı acılarından öğrendiğini söyledi. Kimse kimseyi ezmesin ve insanlar eşit olsun diye cumhuriyetin geldiğini aktaran Mujica, halkın büyük çoğunluğu gibi yaşamaya alıştığını çünkü buna halkın karar verdiğini dile getirdi.

'HALKIMIN İYİ YAŞADIĞI GÜN BELKİ BİZ DE İYİ HARCARIZ'

"Çoğunluğunun daha iyi yaşadığı gün belki biz de daha iyi harcarız ve daha iyi yaşarız" diyen Mujica, şunları söyledi: "Hayatta en güzel şey özgürlüktür. Yoğun bir hayatın büyük bir evi ve hizmetçileri olursa bunlara dikkat etmek için çok zaman harcarım. Bu nedenle de az özgürlüğüm olur. Benim işlerime dikkat etmesi için başkalarını görevlendirirsem bu sefer de başkalarının vaktini çalmış olurum. Bu nedenle hayata daha hafif olmak bagajsız olmak fakir olmak demek değildir. Daha özgür olmaktır. Dünya siyasetinden çok iyi anlamıyorum çünkü Güney Amerika siyaseti beni delirtmeye yetiyor."

PAVEY: TÜRKİYE'DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE MORALİMDİNİZ

Basın toplantısında söz alan CHP Milletvekili Şafak Pavey de, Mujica'nın büyük bir hayranı olduğunu söyledi. Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mujica'nın morali olduğunu belirten Pavey, " Ülkemde bütün bu süreçte üniversite konuşmalarımda da belirttiğim bir şeyi sizin yüzünüze karşı da söylemekten mutluluk duyuyorum. Siz benim bu ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde moralimdiniz. Dolayısıyla adayımdınız. Çok ihtiyacımız olan bu zor zamanda bize yüksek erdemliği ve bilgeliğin değerini hatırlattığınız için size minnettarım." diye konuştu.

'CUMHURİYETİMİZ İÇİN ACI BEDELLER ÖDÜYORUZ'

Mujica'ya minnettar olduğunu ifade eden Pavey şöyle devam etti: "Cumhuriyetimizin 92. yaş gününde cumhuriyetin ve bize kattığı değerlerin ve özgürlüklerin değerini bir kere daha bize hatırlattığınız için size minnettarım. Biz her geçen yıl cumhuriyetimizi değerini biraz daha anlıyoruz. Ama bunun için de çok acı bedeller ödüyoruz. Çok acılarla başetmek durumunda kalıyoruz. Herhalde bunu en iyi anlayacak olan sizsiniz. Bana bu içinde geçtiğimiz zamanlar gene diktatörlükleri görmüş şairin dizelerini hatırlatıyor."

Öte yandan dünyanın en mütevazı devlet adamı olarak ünlenen Mujica'nın İstanbul programı için de son derece mütevazı bir ağırlama yapıldığı İstanbul'daki 5 yıldızlı ultra lüks otellerde değil Taksim'de 3 yıldızlı mütevazı bir otelde konakladığı öğrenildi.



CİHAN
<< Önceki Haber En yoksul devlet başkanı, temaslarını 1973 model Vosvos'la... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER