Emre Belözoğlu'na tarihi teklif

Fenerbahçe’de bir ilk yaşanıyor. Sezonun bitimiyle birlikte yaşanan kongre sürecinin ardından Aziz Yıldırım ve yeni yönetim takımda köklü bir değişikliğe gittiler.

Emre Belözoğlu'na tarihi teklif

Uzun yıllardır forma giyen birçok oyuncuyla yollar ayrıldı, yeni yıldızların bazılarıyla anlaşma yolları arandı. Bunlardan biri de kaptan Emre Belözoğlu’ydu. Sportif direktör Giuliano Terraneo’nun olumlu rapor vermesi üzerine tecrübeli oyuncuyla yola devam kararı alındı.

İLK KEZ UYGULANACAK

Ancak yönetimin geçen sezon 2.1 milyon Avro alan Emre’ye bu parayı yine verme gibi bir niyeti yok. Bu durum kendisine iletildi. Ve yönetim tarihinde ilk kez yeni bir uygulamaya giderek garanti para vermeden maç başına anlaşma yaptı.

1 yıllık sözleşme için konuşulan Emre’ye maç başına 50 bin Avro verilecek. Eğer kaptan 30 karşılaşmayı geçerse bu para 75 bin Avro’ya çıkartılacak. Şimdi sırada Volkan Demirel var. 

Yıllık 2.5 milyon Avro alan kaleciye de böyle bir teklif yapılması bekleniyor. Yine de son karar teknik direktör Vitor Pereira’nın olacak.

BUGÜN TOPBAŞI YAPIYOR

Fenerbahçe, 2015-16 sezonunu bugün açıyor. Milli takımlarda bulunan futbolcular takıma sonradan dahil olacak.

Sarı-Lacivertli takım 30 Haziran Salı günü Fenerbahçe Resort ve Sports Topuk Yaylası Tesisleri’ne geçerek yeni sezon hazırlıklarını burada sürdürecek.

Takım Topuk Yaylası’ndaki çalışmalarını 11 Temmuz Cumartesi günü sonlandırıp İstanbul’a geri dönecek.

Geçtiğimiz yıllarda 2 sahası bulunan tesise ek olarak bir saha daha yapılarak gelen takımların çalışmalarını rahatça yapacağı ek yerler sağlandı. Sarı-Lacivertliler, yeni sezon hazırlıklarını yapacağı tesiste 3 hazırlık maçı oynayacak.

NANİ AÇIKLAMASI

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Nani’yel görüşmelerin henüz sonuçlanmadığına dikkat çekerek sorunun futbolcudan değil kulübü Manchestar United’den kaynaklandığını ima etti.

Portekizli hoca, ülkesinde yaptığı açıklamada Nani’yi takımında görmek istediğini iletti ve “Bakalım ne olacak” şeklinde konuştu. Pereira dün Topuk Yaylası’nı gezip bilgi aldı.

ŞENER İMZAYI ATTI

Yeni transfer Şener Özbayraklı’nın imza töreni futbol direktörü Giulliano Terraneo’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Özbayraklı, kendisini Sarı-Lacivertlilere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.

İmza sonrası konuşan başarılı sağ bek, “Uzun zamandır kendini buraya gelmek için hazırlıyordum. İnşallah burada şampiyonluk yaşarım” ifadelerini kullandı. Şener, mevkisinde Gökhan Gönül’le gireceği rekabet için ise, “Gökhan Abi, benden daha iyi oynar ve formayı kaparsa ben onu alkışlar ve kendisine destek olurum. Ben daha iyi oynarsam onun da bana aynısını yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

FERNANDAO DA İSTANBUL'DA

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Fernandao da dün İstanbul’a geldi. İtalya’dan gelen Brezilyalı, sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacak.

PASSALİG'E KARŞI PANKARTLI TEPKİ

Fenerbahçe’nin sol görüşlü tribün gruplarından Vamos Bien, Passolig’e karşı başlattığı kampanyayla Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi’nin genel merkezlerine pankart asarak taleplerini dile getirdi. 

Vamos Bien, geçtiğimiz sezondan itibaren futbol maçlarında uygulamaya konulan ve tribündeki seyirci ortalamasının düşmesine neden olan Passolig için CHP ve HDP binalarına “Sözünüz sözse, Passolig çöpe” pankartı astı.

Vamos Bien ayrıca yaptığı açıklamada, “Taraftar Passolig’den kurtulsun diye umut ettik, sizlere güvendik, oyverdik” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet

<< Önceki Haber Emre Belözoğlu'na tarihi teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER