Tasfiyelerle içi boşaltılan emniyetten skandal operasyon

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, farklı tarihlerde ‘sokak olayları' sebebiyle operasyon yaptı.

Tasfiyelerle içi boşaltılan emniyetten skandal operasyon

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, farklı tarihlerde ‘sokak olaylarına’ karıştığı iddiasıyla, PKK’nın gençlik ve asayiş birimi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) operasyon yaptı. Ancak sabahın erken saatlerinde baskın yapılan 24 adresten 16’sı yanlış ya da boş çıktı. Skandal bununla bitmedi. Polisin şüpheli olarak belirlediği ve adresine baskın yaptığı bir kişinin 4 aydır askerde olduğu öğrenildi. Operasyon literatüründe girilen adreslerin boş çıkması ‘facia’ olarak değerlendiriliyor.

HEM YANLIŞ HEM DE KANUNLARA UYGUNSUZ OPERASYONLAR

Alınan bilgilere göre, son dönemde yapılan söz konusu operasyonları Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. TEM ekipleri, başsavcılığın talimatıyla 24 farklı adrese baskın yaptı. Gidilen adreslerden 16’sı yanlış ya da boş çıkarken, polis, baskın yaptığı adreslerde kanunlara da uymadı. Kapıyı çalmadan koçbaşıyla kırıp içeri giren ekipler, 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adi suçlardan aranan kişiler olduğu belirtildi.

ASKERDE OLAN ŞAHSIN EVİNE OPERASYON YAPILDI

TEM ekipleri, şüpheli olarak belirledikleri bir kişinin de adresine baskın düzenledi. Fakat şüpheliyi evde bulamayan polis, şahsın nerede olduğunu sordu. Aile bireyleri, gözaltına alınmak istenen kişinin 4 aydır vatani görevini yapmak üzere askerde olduğunu beyan etti. Yine gözaltına alınmak istenen bir kişinin PKK ile hiçbir bağlantısının olmadığı ortaya çıktı. Bu durum, gözleri istihbarat çalışmasına çevirdi.

ON ADRESİN ONU DA YANLIŞ ÇIKMIŞTI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Kobani olaylarından sonra da şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatmış ve 10 adrese baskın düzenlemişti. Fakat gidilen adreslerin tamamı yanlış çıkmıştı. Sokak ortasında kafalarından vurularak şehit edilen polis memurları Osman Bal ile Ali Kızıloğlu’nun katillerinin bulunması için soruşturma başlatan terör ekiplerinin de yanlışlıkla bekâr polislerin kaldığı adresi bastıkları öğrenilmişti. 17 Aralık yolsuzluk operasyonu öncesinde ise dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Sur ilçesinde 90 ayrı adrese operasyon yapmış ve sıfır hatayla operasyonu tamamlamıştı. Güven, o dönemde sokak satıcılarına büyük darbe vurmuştu.

ZAMAN
<< Önceki Haber Tasfiyelerle içi boşaltılan emniyetten skandal operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER