UNDP'nin tercihi JLL Türkiye oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Bölgesel Merkezi’ni ülkemize taşıdı. UNDP’nin ve devletin tercihi, JLL Türkiye’nin mal sahibi temsilciliğini yürüttüğü Key Plaza oldu. Ağustos ayında imzalanan kiralama anlaşması 2020 yılına kadar geçerli olacak.

UNDP'nin tercihi JLL Türkiye oldu

Ofis kiralama anlaşması ile birlikte, UNDP’nin bölgesel programlarını sürdürmekle sorumlu UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Bölgesel Merkezi, Slovakya’nın Bratislava kentinden İstanbul’a taşındı. Aynı zamanda, UN Women gibi Birleşmiş Milletler kuruluşları da Key Plaza’da konuşlanan UNDP ile yan yana ofislerde İstanbul’daki faaliyetlerini sürdürecekler. UNDP Bölgesel Merkezi’nin mükemmel coğrafi konumunun program kapsamındaki Avrupa ve BDT ülkeleri ile daha iyi bağlantılar kurulmasına yardımcı olacağını belirten UNDP Yöneticisi Helen Clark, “UNDP’nin diğer başlıca BM kuruluşları ile aynı yerde bulunmasının diğer bir önemli faydası da, BM gelişim sistemindeki koordinasyon ve uyumun artırılması olacaktır” dedi.

UNDP’nin Avrupa ve BDT bölge ofisi, 18 ülke ve bölgeye hizmet veriyor: Arnavutluk, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Cezayir, Ermenistan, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Kosova dahil Sırbistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Ukrayna. Ofis ayrıca Kıbrıs, Romanya ve Rus Federasyonu gibi UNDP ülke ofisinin bulunmadığı ülkelerde de faaliyet gösteriyor.

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, UNDP’nin Şişli Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı’na ait Key Plaza’daki İstanbul ofisinin yaklaşık 6 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler’in küresel kalkınma ağı olan UNDP’nin insanlara bilgi, deneyim ve daha iyi bir yaşam kurmaları için kaynak ulaştıran ve değişimi savunan bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Alkaş, “Bölgemiz açısından büyük önem taşıyan böylesi önemli bir organizasyonun ülkemiz üzerinden hizmet verecek olmasında deneyimli ekibimizle rol oynamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.   



<< Önceki Haber UNDP'nin tercihi JLL Türkiye oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER