Konut'ta genel vergi düzenlemesi şart

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı; “Artık sektörün önünü açmak adına konutta genel olarak vergi düzenlemesi yapmak gerekli, bu düzenlemelerin tüm tarafların faydasına olacak şekilde modellenmesi önemli” dedi.

Konut'ta genel vergi düzenlemesi şart

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Konut sektöründe erişilebilir fiyatlı konut yapmanın artan arsa ve inşaat maliyetlerinden neredeyse imkansız olduğunu dile getirdi.Cansel Turgut Yazıcı, “Artık sektörün önünü açmak adına konutta genel olarak vergi düzenlemesi yapmak gerekli, bu düzenlemelerin tüm tarafların faydasına olacak şekilde modellenmesi önemli” dedi.

Sadece KDV değil, Gelir vergisi ve değer artış vergisinin de bu sistemde düşünülmesi gerektiğini söyleyen Cansel Turgut Yazıcı; “Özellikle küçük ölçekli firmaların ürettiği konutlarda ve ikinci el satışlarda gayrimenkulün gerçek değerinde gösterilmemesi büyük vergi kayıplarına yol açıyor. Konut değer artış vergisini devlet alamıyor, tapu müdürlükleri de harçları doğru rakam üzerinden tahsil edemediklerinden alım-satım harçlarından değer kaybına uğruyorlar. Bu ve bunun gibi vergi kayıplarını ortadan kaldırılarak sektörün kayıt altına alınması sağlanmalı. Bunları hepsinin bir paket olarak yapılması ancak başarı getirecektir. KDV indirimi sektörün önünü açacak adımlardan biri, ancak tek başına yeterli olmayacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.


<< Önceki Haber Konut'ta genel vergi düzenlemesi şart Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER