Kentsel dönüşüm yalıtımlı binaların sayısını arttıracak

Yapıların uzun ömürlü ve konforlu olmasını sağlayan su yalıtımı, yapının taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasını ve taşıma kapasitesinin azalmasını da engelleyerek, depreme karşı dayanıklılığını artırıyor.

Kentsel dönüşüm yalıtımlı binaların sayısını arttıracak

Su yalıtımı, suya ve suyun olumsuz etkilerine karşı yapıların ekonomik kullanım ömrünün uzatırken, deprem sonucu yıkılmaların en önemli nedeni olan korozyonu da önlüyor. Yapıların uzun ömürlü ve konforlu olmasını sağlayan su yalıtımı, yapının taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasını ve taşıma kapasitesinin azalmasını da engelleyerek, binanın depreme karşı dayanıklılığını artırıyor. 

Binanın dayanıklılığını arttırmak için su yalıtımının en önemli kriter olduğunu belirten  Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, “Binanın sağlam olması için, aşınma ve korozyon gibi binanın ömrünü kısaltan etmenlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Yüzeyleri uygun şekilde korunmayan metal ve metal alaşımlarının bozunmasıyla oluşan korozyon sonucu binalar yıpranıp dayanıklılığını kaybediyor. Bu etkileri azaltmanın yolu ise, binanın yapı elemanlarına değişik şekillerde giren su ve oksijeni uzak tutmaktan geçiyor.“ dedi.

Yapı elemanlarına etki eden su, yapıya değişik kaynaklardan ulaşabiliyor. Bu kaynaklar; yağmur, zemin suyu ve atmosferdeki su buharı şeklinde olabileceği gibi yoğuşma yolu ile de yapı ile temas edebiliyor. Gülay Dindoruk “Kullanılacak yalıtım malzemelerinin, dünya standartlarında üretilmiş olması oldukça önem taşıyor. İlgili standartlara göre üretilen su yalıtım sistemi ürünlerinin, konusunda profesyonel kişilerce uygulanması, sektörün sağlıklı gelişimi açısından oldukça önemlidir. Su yalıtımı uygulaması teknik bilgi gerektiren bir konudur ve ancak yeterlilik belgesine sahip ustalarca yapılan yalıtımlar istenilen sonucu verir. “ dedi.


<< Önceki Haber Kentsel dönüşüm yalıtımlı binaların sayısını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER