İstanbul konut metrekare fiyatı 3 bin TL

İstanbul’da gayrimenkul değer kazanmaya devam ediyor

İstanbul konut metrekare fiyatı 3 bin TL

Özellikle konut metrekare artışı bu yıl Eylül ayında 3 bin lirayı aştı.Emlak Endeksi'ne verilerine göre; geçen yıl  2.450 olan konut metrekare fiyatı bu yıl 3.043 liraya ulaştı oldu. 

İstanbul’da gayrimenkul değer kazanmaya devam ediyor. Özellikle konut metrekare artışı bu yıl Eylül ayında 3 bin lirayı aştı. Emlak Endeksi verilerine göre; geçen yıl 2.450 olan konut metrekare fiyatı bu yıl 3.043 liraya ulaştı oldu. hurriyetemlak.com Eylül 2014 Emlak Endeksine göre; birim fiyatları en çok artan ilçe Eyüp oldu. Metrekare fiyatları yüzde 9,1 artarak  2.977 liraya ulaşan Eyüp’ten sonra 2. Sırayı  yüzde 8,5 artışla Beykoz ,3.Sırayı ise yüzde 7,6 artışla Pendik ilçesi aldı.

İstanbul’da kiralık konut metrekare ortalama fiyat ise, 20 liraya yükseldi. Konut metrekare artışları genel olarak değerlendirildiğinde, İstanbul’da bir konutun amortisman süresi ortalama 13 yılı buluyor.Konutlarda yaşanan birim fiyat artışının ardından ticari gayrimenkul fiyatlarına bakıldığında ise, Eylül ayı ortalamasının 5.639 lira, yıllık artışın da  yüzde 42 olduğu  görüldü.

Kiralık ticari birimlerin yıllık artışı ise, yüzde 27 oldu.Eylül ayında ticari ünitelerde satılık metrekare fiyat ortalamasıyüzde 14,3 ile 3.810 liraya ulaştı böylece en çok birim artışı Kağıthaneyaşandı. Aynı şekilde Kadıköy'de fiyatlar yüzde 5,4yükselirkenŞişli'de bu oran  yüzde 2,6 artarak 7.143 liraya ulaştı.


<< Önceki Haber İstanbul konut metrekare fiyatı 3 bin TL Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER