GÜRALLAR YAPI 3 YABANCI FONLA ANLAŞTI

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, “İki Avrupalı, bir Ortadoğulu fonla iyi niyet anlaşması yaptık" dedi.

GÜRALLAR YAPI  3  YABANCI FONLA ANLAŞTI

Karayel, Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki ofis projelerine yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.


Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, “ İki Avrupalı, bir Ortadoğulu fonla iyi niyet anlaşması yaptık" dedi  Karayel, Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki ofis projelerine yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.Yabancı fonların da Türkiye'ye yatırım yapmak istediklerinin altını çizen Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel üç yabancı fonla iyi niyet anlaşması yaptıklarını söyledi. Sabah gazetesinin haberine göre; Karayel, "Yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapma iştahı her geçen gün artıyor. Bizim de şirket olarak iki tane Avrupalı, bir tane Ortadoğulu fonla iyi niyet anlaşmamız bulunuyor. Türkiye'de birlikte ortak proje geliştirmek için bu anlaşmayı yaptık" şeklinde konuştu. 

Bu yıl içinde iki tane yatırım planları olduğunu söyleyen Karayel, "Görüşmelerini yaptığımız ve sonuca yaklaştığımız yeni projelerimiz var. Fizibilite sürecindeyiz. Ataşehir bölgesinde konut, ofis ve otelden oluşan karma proje inşa etmeyi planlıyoruz. Ayrıca E-5 aksı üstünde araziler takip ediyoruz. Büyükdere aksı üstünde otel yapmak için yer arıyoruz." Dedi. Ofis, arzın az talebin ise çok fazla olduğu bir pazar haline geldiğini belirten Karayel, "Talebin fazla olması ofis projelerinin fiyatlarının artmasına sebebiyet veriyor. Aynı zamanda ofislerin yatırımcıya sunduğu gerek kiracı portföyü, gerek KDV avantajı ve gerekse yatırımın hızlı geri dönüş süreci göz önüne alındığında ofis yatırımları çok karlı yatırımlara dönüşüyor" dedi. 

Karayel, ofisin konuttan daha iyi bir yatırım olduğunu büyük bir kitlenin fark ettiğini ve bu kitlenin ofise olan talebin düzenli olarak artmasını sağladığını vurguladı. Ofis projeleri için değeri gün geçtikçe artan bölgelerin Avrupa yakasında Maslak, Levent, Kağıthane ve Mecidiyeköy; Anadolu yakasında ise E5 aksı üzerinde Kozyatağı olduğunu belirten Evrim Karayel, arazi stokunun büyük hacimde olmasından dolayı Kartal'ın da yıldızının parladığını belirtti. Ofisler için de yoğun bir başvuru alma sürecinde olduklarını belirten Karayel, "Bitmiş ve full teslim olarak teslim edeceğimiz ofisler, ulaşım kolaylığı bakımından kiralamada büyük ilgi görüyor" diye konuştu



<< Önceki Haber GÜRALLAR YAPI 3 YABANCI FONLA ANLAŞTI Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER