Dahi bellek Palladıum AVM'de İstanbul'u resmetti

Tahincioğlu’nun PalladiumToweraçılışına davet ettiği, “dahi bellek” lakaplı StephenWiltshire’ın hafızasından çizdiği İstanbul resmi bitti. Wiltshire’ın, 4 metre uzunluğundaki tuvale çizdiği resmi görmek için PalladiumAVM’yi 5 günde yaklaşık 165 bin kişi ziyaret etti.

Dahi bellek Palladıum AVM'de İstanbul'u resmetti

Tahincioğlu, iş yaşamını yeniden tanımladığı nitelikli ofis projesi PalladiumTower’ın açılışını “dahi bellek”StephenWiltshire’ın çizdiği İstanbul resmiyle kutladı. Salı günü gerçekleştirdiği 45 dakikalık turun ardından hafızasında kalan tarihi yarımadayı 24 Eylül’de çizmeye başlayan İngiliz boyama sanatçısı StephenWiltshire, İstanbullular’dan büyük ilgi gördü. “Dahi bellek”inAtaşehir’de bulunan PalladiumAVM’de4 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğindeki tuvale çizdiği resmi  5 günde yaklaşık 165 bin kişi gördü.

 Bugüne kadar Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Kudüs, Londra, Singapur ve New York’u resmeden Wiltshire, ilk kez geldiği İstanbul’da kendisini en çok tarihi yapıların etkilediğini belirterek, “Özellikle tarihi camiler büyük ilgimi çekti. Eski ve yeni binaların yan yana olması da panoramik açıdan güzel bir resim ortaya çıkardı” dedi. 

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “İstanbul’un yeni finans merkezi” olarak adlandırılan Ataşehir’in en önemli yatırımları arasında yer alan PalladiumTower’ın açılışı nedeniyle, bir şehri hafızasından çizen dünyadaki tek sanatçıyı Türkiye’de ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi. Tahincioğlu Gayrimenkul olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerin İstanbul halkından büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Tahincioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halkımızın bize olan güvenine layık olmak için onlara bir armağanla teşekkür etmek istedik. StephenWiltshire gibi eşsiz bir sanatçının eserleri arasında artık İstanbul resmi de yer alacak. Buna vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İstanbul resmi, ekim ayı boyunca  PalladiumAVM’de sergilenecek. Ardından çeşitli sergi ve üniversitelerde İstanbul halkıyla kucaklaştıktan sonra eseri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne armağan edeceğiz.”

STEPHEN WİLTSHİRE KİMDİR: İngiltere’de 1974 yılında dünyaya geldi. 3 yaşında otistik tanısı konuldu. 5 yaşında resim yapma kabiliyeti keşfedildi. 8 yaşında hayali olarak şehir çizimleri yapmaya başladı. 9 yaşında konuştuğunda ilk kelimesi “kağıt”tı. Wiltshire, bu özel yeteneğiyle bugün dünyanın en büyük resim sanatçılarından birisi. Helikopterle yaptığı turlarda hafızasına kaydettiği görüntüleri olağanüstü bir çizim gücüyle resmediyor.

<< Önceki Haber Dahi bellek Palladıum AVM'de İstanbul'u resmetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER