Emlaçılar müşterilerinin kredi notunu görebilecek


Emlak şirketi ERA Türkiye, kredi notları ve çek raporu gibi ürünleri bulunan Findeks ile el ele veriyor. Bu adım ile ev, arsa taliplerinin kredi notu tutulacak.

1'den başlayan 1.900'u bulan notlar ile alıcının borcunu ne şekilde, hangi aralıklarla ödediği satım ve kiralamayı yapan taraflara beyan edilecek.

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Findeks ile ortaklığa önem verdiklerini vurguladı. Ekşioğlu, şunları belirtti:

"Sektörümüzde en önemli sorun güven. Güvenin olmadığı bir sektördeyiz. Biz burada güveni arttırmayı amaçlıyoruz. Buna dair adımlarımız var. Onun için Findeks ile el ele verdik. Böylece çok daha güvenli, çok daha şeffaf bir servis vermeyi amaçlıyoruz. Bilhassa kiralamalarda müşterinin daha çok bilindiği, ödeme eğilimleri hakkında daha emin olunduğu bir sektör yaratarak, daha güvenli eylemlerde yer alabilmek için böyle bir adımda bulunduk."

Ekşioğlu, "Sözümüz, Findeks ve ERA ile güvenle kiralayın! Bu sektörde önemli bir yenilik. Tabii ki bununla kalmayacağız, daha başka yeniliklerimiz de olacak. Örneğin sözleşmelerimizde kimi yeniliklere gidiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) yöneticilerinden Koray Kaya da şunları ifade etti:

"Evini kiraya verenler karşı tarafa evlerini çok emin şekilde emanet edebilecek. Çünkü evinizi kiraya verdiğinizde temenniniz oradan bir kira geliri almaktır. Fakat öyle örnekler görüyoruz ki bırakın kira almayı evinizden çıkanlar size daha çok borç da bırakabiliyor. Findeks ve ERA'nın yaptığı ortaklık ile ERA bayileri, acenteleri kiracının borçlarını ödeyip ödemediğini bilecek. Bu sayede daha iyi bir kiracı bulunabilecek, hem de malikler evlerini kiraya verdiklerinde umdukları geliri elde edebilecek."


CİHAN
<< Önceki Haber Emlaçılar müşterilerinin kredi notunu görebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER