Emisyon skandalı firmanın yakasını bırakmıyor

Tüketicileri Koruma Merkezleri Birliği ve Alman Otomobil Kulübü, 30 bine yakın Volkswagen sahibinin emisyon hilesi yüzünden uğradıkları zararların karşılanması için Braunschweig Mahkemesine 240 sayfalık şikayet dosyasını ileterek dava açtı.

SHABER3.COM


TÜKETİCİLERİ Koruma Merkezleri Birliği Başkanı Klaus Müller, açılan davanın örnek bir dava olduğunu ve dava açanların herhangi bir maddi yükümlülük üstlenmeyeceğini söyledi. ‘Tüketicileri zarara uğratmak ve kandırmak’ başlığı altında açılan davanın, sonuçlanması halinde emsal teşkil edeceğini belirten Müller, zarara uğrayan müşterilerin zararlarının tanziminin sağlanacağını söyledi. Tüketicileri Koruma Merkezleri Birliği ve Alman Otomobil Kulübü, Volkswagen araç sahiplerinin davaya dahil olabilmeleri için kayıtlarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

Hukukçular ise, açılan davanın Volkswagen’in aleyhine sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi. Tüketici ve Adalet Bakanı Katarina Barley de VW müşterilerinin zararının karşılanacağını ve firmanın buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
<< Önceki Haber Emisyon skandalı firmanın yakasını bırakmıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER