Emine Erdoğan: İslam'ın barış dini olduğunu her halimizle dünyaya göstermeliyiz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belçika ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, dün Brüksel Büyükelçiliği konutunda Avrupa'daki kadın misyon mensupları, milletvekilleri, misyon şefleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı sitesinin bildirdiğine göre, Brüksel Büyükelçiliği ev sahipliğinde Emine Erdoğan onuruna verilen akşam yemeğinde, nice başarı öyküsünün sahibi yurttaş ve Türkiye dostu ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, yaptığı kısa konuşmada Avrupa'daki Türk varlığının onların gayretleri ile güçlendirildiğine vurgu yaptı ve "Kadim değerlerimizi Avrupa'nın kazanımları ile harmanlayarak insanlığa katkı sunacağınıza inanıyorum." dedi.

TÜRKİYE'NİN İNSANİ YARDIMLARI

Konuşmasında kadın dayanışmasının önemine vurgu yapan Emine Erdoğan, normal şartlarda kadınların vicdan, sağduyu, barış ve şefkat gibi özelliklerinin dünya barışına katkısı üzerine konuşmak istediğini; ancak dünyada son dönemde şahit olunan hadiselerin kendisini savaşlar ve mağduriyetler hakkında konuşmaya mecbur bıraktığını söyledi.

Yaşanan Suriye trajedisine vurgu yaparak, Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını dile getiren Emine Erdoğan, "2 milyondan fazla Suriyelinin, hayatlarına mümkün olduğunca normal şartlarda devam edebilmeleri için, Türkiye'nin bugüne kadar yaptığı harcama 7 milyar doları aştı. Uluslararası toplumun yaptığı yardımlar ise sadece 417 milyon dolar civarında. Biz tüm bu hizmetleri, uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olmanın gururuyla yürütüyoruz." diyerek Avrupa devletleri ve halklarının da kendi hümanist değerleri adına daha ahlaki bir mülteci politikası ile sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

"KADINLARIN KARAR MEKANİZMALARINDA YER ALMASI ÖNEMLİDİR"

Emine Erdoğan konuşmasında, ayrıca Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı G-20 kapsamında kurulan Women20'nin çalışmalarına değinerek, kadınların karar mekanizmalarında yer almasının önemli olduğunu belirtti. Emine Erdoğan, himaye ettiği Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde 'Koruyucu Ailelik' girişimini de sivil toplum temsilcilerine hatırlatarak, "Kimsesiz evlatlarımız aile eksikliğini kültürel yabancılık içinde daha da çok hissediyorlar. Buradaki yurttaşlarımız onları kanatları altına almalı." diye konuştu.

İçinde yaşadıkları Avrupa toplumu ile sağlıklı ilişkiler kurma bilincine de dikkat çeken Emine Erdoğan, çocukların anadil eğitiminin ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekleyerek şöyle dedi: "Çocuklarımız anadillerini en iyi şekilde öğrensinler ki, medeniyetimize, kültürümüze sahip çıksınlar, farklılıklar karşısında sağlam durabilsinler. İslam'ın adının DAEŞ gibi terör örgütleriyle birlikte anıldığı bir dönemde İslam'ın barış dini olduğunu her halimizle dünyaya göstermeliyiz."

Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay'ın eşi Mehveş Olcay ev sahipliğindeki davete; AB Daimi Temsilcisi eşi Serap Yenel, NATO Daimi Temsilcisi eşi Hande Ceylan, Başkent Brüksel Parlamentosu bağımsız milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupa Bölgeler Asemblesi Başkanı Hande Özsan Bozatlı ile sivil toplum temsilcileri ve Türkiye'den bazı kadın milletvekilleri de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Emine Erdoğan: İslam'ın barış dini olduğunu her halimizle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER