Emekli öğretmen, çocuklar pencereden sarkmasın diye akıllı korkuluk icat etti

Emekli öğretmen, çocuklar pencereden sarkmasın diye akıllı korkuluk icat etti

Gaziantepli 59 yaşındaki emekli öğretmen Yunus Pak, çocukların pencereden sarkarak düşmesini engellemek için pratik, akıllı korkuluk icat etti. Tek bir hamleyle pencereye monte edilen korkuluk sayesinde çocuk ölümlerinin de önüne geçilebileceğini söyleyen Pak, "Artık ailelerin elleri yüreğinde olmaz." dedi.

Türk Patent Enstitüsü'nden (TSE) 'faydalı model' belgesi de alan Pak'ın icadı için önce korkuluğun takılacağı PVC'nin ölçüsü alınıyor. Ölçülere uygun olarak kesilen demirin uçlarına küçük teknik eklentiler yapılarak, pencereye kolay bir şekilde, vida ve matkap aracılığıyla monte ediliyor. İcadın çıkış hikayesini anlatan Pak, küçük çocuklu ailelerin en büyük korkusunun, korkuluksuz pencereler olduğuna dikkat çekti. Pak, "Bir gün torunumun olduğu eve gittim. İçerisi sıcak, kapılar pencereler kapalı. Sebebini sordum. 'Çocuk pencereden düşmesin diye pencereleri kapattık' dediler. Bunun üzerine bu olaya bir çözüm arayışına girdim. Sonunda pratik takılan pencere korkuluğunu icat ettim ve patentini aldım." dedi.

İstenilen ebatta yapılan korkulukların açık olan pencere önüne iki dakikada monte edilebildiğine vurgu yapan Pak, "Kişiler isterlerse bunu kendileri monte edebiliyor. İhtiyaçları bittiğinde sökebiliyorlar. İsterlerse başka bir pencerede kullanabiliyorlar. Pratik akıllı pencere korkuluğu hem güvenilir, hem maliyeti ucuz, hem çok pratik. Estetik görünümü ile de dikkat çekiyor. Monte edildiğinde PVC pencerelere asla zarar vermiyor." ifadelerini kullandı.

Pratik pencere korkuluğunu küçük atölyesinde ürettiğine dikkat çeken Pak, "Her yere gönderiyorum. Ancak bu kadar hızla ve güvenilir bir icattan tüm insanların yararlanmasını istiyorum. Benim imkanlarım buna müsait değil. İyi bir yatırımcı buna el atarsa çok sayıda çocuk ölümlerinin önüne geçilir. Ailelerin elleri yüreğinde olmaz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Emekli öğretmen, çocuklar pencereden sarkmasın diye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER