Emekli maaşlarına 100 lira seyyanen zam yasalaştı


SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılının ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını öngören düzenleme, Genel Kurul'da kabul edildi.

"Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu'nun görüşmelerine devam edildi. Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" yapılan görüşmeler sonucu yasalaştı.

Elektronik oylama sonucu ise şöyle: Kullanılan oy: 226; Kabul: 214, Red:12.

Yasaya göre yürürlüğü 31 Aralık'ta biten Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da öngörülen 6 ay açık ceza infaz kurumunda kalma şartının uygulanma süresi 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılacak.

Düzenleme ile ayrıca SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılının ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılacak.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu uyarınca, üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, meslek kuruluşu veya ticari şirketlerin, 16 Nisan 2012 tarihi itibarıyla mevcut bulunan emeklilik taahhüt planları kapsamındaki birikimler ve taahhütlerin bireysel emeklilik sistemine aktarılması amacıyla, taşınmaz ve iştirak hisselerinin devir ve tesliminde KDV istisnası öngören geçici maddenin uygulama süresi ise 31 Aralık 2017'ye kadar devam edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Emekli maaşlarına 100 lira seyyanen zam yasalaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER