Elvan: Reformları koordine ve takip edecek bir başbakan yardımcılığı olacak


Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan yeni dönemde reformlardan sorumlu bir başbakan yardımcılığı olacağını söyledi. Yeni dönemin reformların yapıldığı bir dönem olacağını belirten Elvan, "Dolayısıyla bir reform hükümeti olacak bir anlamda. Reformları çok önemsiyoruz. Reformlarımıza hızla başlayacağız ve Türkiye'nin önünü açabilecek ve Türkiye'yi daha da ileriye götürebilecek bu reformlarımızı, birçoğunu sizin de bildiğiniz ama yeniden görebileceğiniz bazı reformları hayata geçireceğiz. Bu reformlarımızın koordinasyonu, takibi, izlenmesi ve tüm bakanlıklarla bürokraside izlenmesine yönelik olarak da bir başbakan yardımcılığı bu konuda görev yapacak." dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Milletvekili Lütfi Elvan kaydını yaptırdı. Elvan, kayıt işlemleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hükümet programı üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve önemli ölçüde tamamlandığını belirten Elvan, "Hükümet programımız dışında bir eylem planımız olacak. Bu planda 3 aylık süreçte neleri gerçekleştireceğiz, hangi yasala düzenlemeleri gerçekleştireceğiz, ne tür vaatlerimizi gerçekleştireceğiz bunları kapsamlı olacak sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Yine 6 aylık ve 1 yıllık sürede neleri gerçekleştireceğiz somut net bir şekilde paylaşacağız." diye konuştu. Bu planın hükümet programından daha sonra olacağını ifade eden Elvan, "Belki 3 -5 gün sonra Başbakanımız bunları açıklayacak. Eylem planı şeklinde olacak." dedi.

Bir gazetecinin, "Dün katıldığınız bir programda reformlardan sorumlu bakan şeklinde bir ifadeniz oldu, bunu biraz daha açar mısınız?" sorusuna Elvan şu cevabı verdi: "Bu seçim beyannamemizde de var. Bir başbakan yardımcımız reformlardan sorumlu olacak. Yeni dönem reformlarımızın yapıldığı bir dönem olacak. Dolayısıyla bir reform hükümeti olacak bir anlamda. Reformları çok önemsiyoruz. Reformlarımıza hızla başlayacağız ve Türkiye'nin önünü açabilecek ve Türkiye'yi daha da ileriye götürebilecek bu reformlarımızın birçoğunu sizin de bildiğiniz ama yeniden görebileceğiniz bazı reformları hayata geçireceğiz. Bu reformlarımızın koordinasyonu, takibi, izlenmesi ve tüm bakanlıklarla bürokraside izlenmesine yönelik olarakta bir başbakan yardımcılığı bu konuda görev yapacak."

"Siz kabine de yer alacak mısınız?" sorusuna Elvan, "Bu bizim yetkimizde olan bir husus değil." karşılığını verdi.

"Anayasa üzerinde mi olacak bu reform çalışmaları?" sorusuna Elvan, "Anayasa konusunda elbette seçim beyannamemizin bir parçası ama bizim şu an 317 milletvekilimiz var. Dolayısıyla Anayasa'yı değiştirecek bir, şu anda bir tablo ortada yok. Genel Başkanımız siyasi parti liderlerini ziyaret edecek. Bu konudaki, bizim Anayasa konusundaki hassasiyetlerimizi ve mutlaka Anayasa'nın, yeni bir Anayasa'nın yapılmasının gerekliliğini Başbakanımız ifade edecek. Göreceğiz muhalefet partilerinin yaklaşımını, ona göre de bir yol haritası ortaya çıkar diye düşünüyorum." cevabını verdi.

SİLVAN OLAYI

"Silvan'da 11 gündür sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bölgedeki halkın özellikle teme gıda maddelerine ulaşmada güçlük çektiği ve sivil ölümlerin olduğu iddiaları var neler söylersiniz?" sorusu üzerine Elvan şunları söyledi: "Bu kesinlikle doğru değil. Birincisi orada terör örgütü halkın üzerinde baskı uyguluyor. Zulüm ediyor zulüm, bunun adı zulüm, başka bir şey değil. Terör örgütü oradaki insanların evlerini gasp ediyor, insanlara baskı uyguluyor, sokaklarına girmelerinin, araçlarla girmelerinin önüne geçiyorlar. Bu terör örgütüne yönelik olarak maalesef bazı basın ve yayın organlarının hala terör örgütünün arkasında hareket etmesini anlamış değilim. Biraz dikkatli olalım diye düşünüyorum. Neden bunu söylüyorum. Çünkü bizim orada her bir sivil vatandaşımızı koruyacak, kollayacak bir yaklaşım içindeyiz. Bugüne kadar da bu tavrı sergiledik, biz sergilemeye de devam ediyoruz. Bizim sadece ve sadece mücadelemiz teröristlerledir ve terör örgütünedir. Özellikle vatandaşlarımız ısrarlı bir şekilde terör örgütü ile mücadele etmemizi bölgede istemektedir ve bunu da yapacağız ve devam edeceğiz."

"MANİSA KONUSUNDA BİLGİM YOK"

"Manisa Valisi'nin açıklaması tepki çekti, bununla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusuna Elvan, "Herhangi bir bilgim yok." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Elvan: Reformları koordine ve takip edecek bir başbakan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER