Elvan Gıda'dan 'Barbie' iddialarına cevap


Elvan Gıda, 'gofret ambalajlarında Barbie markasını taklit etti ve suçlu bulundu' iddialarına yazılı açıklama ile cevap verdi.



Açıklamada bu ambalajlarla üretimin 2010'da Güney Afrika'da bir müşterinin Private Label talebinin ardından yapıldığını ve sevk edildiğini bildirildi. Ayrıca "Malum ve münferit sıkıntının yaşanmasının ardından Private Label üretimlere tamamen son verilmiştir. Çünkü müşterinin lisansıyla ilgili süreçleri takipte sıkıntılar yaşadık." denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"27 Eylül 2012 tarihinde sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezi'ni kuran Elvan, yeni dönemde yenilikçilik ve inovasyona odaklandı.
Bu adımın ardından 2014'te Ar-Ge Merkezi'nde geliştirdiği yerli mayalı kruvasanı üretti. 2015'te de Türkiye'de ambalajlı ilk waffle üretimini gerçekleştirdi. Yine 2015'te "Ne şeker ne çikolata: Hem şeker, hem çikolata" olarak tanımlanan ilk Fondante'yi üretti. Yenilikçi ürünlerle Türkiye ve dünyada sektöre yeni açılımlar kazandırdı.

2013'te Turquality Marka Desteği kapsamına alınan Elvan, markalaşma yatırımlarına hız verdi. 4 ülkede müdürlük kuran (Romanya, Irak, Mısır ve Güney Afrika) Elvan, marka yatırımı bütçesini yaklaşık 20 kat artırdı. Türkiye'de Zeka üzerine ilk sosyal sorumluluk projesini başlattı, dünyada iletişimini yaptı.

Tüketici odaklı pazarlama anlayışına uygun olarak; kendi özgün markalarına yatırıma ilaveten dünya çapında popüler karakterlerle lisans anlaşmaları yapıyor, marka algısını güçlendiriyor.
2014 yılında çocukların sevgilisi olan Angry Birds markasıyla lisans anlaşması yaptı, üretime başladı.2015'te de yeni fenomen Minions için lisans anlaşması yaptı. Şu anda Türkiye'de dublajı yapılan yapımla Elvan markalaşma yatırımlarını sürdürüyor. Minions önümüzdeki dönemde gösterime girecek. 2016 başında gösterime girmesi beklenen ve büyük ses getirecek olan Batman ve Süperman filminin lisanslarıyla da resmi anlamasını yapmış durumda…

Lisans anlaşmalarıyla kendi markalarına yatırım yapan ve son yıllarda ortaya koyduğu global vizyonunun bir gereği olarak Avrupa'dan bir marka satın alma görüşmelerini de sürdüren Elvan, yatırımlarını taçlandırmayı planlıyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Elvan Gıda'dan 'Barbie' iddialarına cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER