Elazığ Valisi Zorluoğlu, Maden ilçesinde incelemelerde bulundu


Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Maden ilçesinde incelemelerde bulundu. İlçede Mader Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Musa Orhan ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

İlçe hakkında Kaymakam Düzgün'den brifing alan Vali Zorluoğlu, daha sonra Maden Adliyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, Maden Bakır İşletmesi, tarihî Maden Hükümet Konağı ve saat kulesinde denetim ve incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı, esnaf ziyaretleri yaptı. İnşaatları devam eden Maden Devlet Hastanesi, Maden Anadolu Lisesi ve Maden Anaokulu'nu da ziyaret ederek çalışmalarını inceleyen Zorluoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne de gitti. Ayrıca sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve muhtarlarla biraraya gelen Vali Zorluoğlu, "İlçe ziyaretlerimiz kapsamında bugün de Maden ilçemizdeyiz. Kaymakamlığı ziyaretimizde, kaymakamımızdan ilçe sorunları hakkında ayrıntılı bir brifing aldık. Daha sonra ilçede yapılan bazı çalışmaları yerinde gördük. Şimdi de sizlerle beraber köylerimizdeki, kırsal alandaki eksikleri sizlerden dinleyecek ve bu sorunlara belli bir program dahilinde çözüm bulmaya gayret edeceğiz." dedi.

Maden'deki altyapı ve üstyapı çalışmalarına da değinen Vali Murat Zorluoğlu, "Maden'de 2015 yılında önemli hizmetler gerçekleştirilmiş durumdadır. Kırsal hizmetlere dönük olarak yol, su, kanal ve benzeri hizmetler için Maden ilçesine 10 milyon liranın üzerinde bir kaynak kullanılmıştır. 2016 yılında da hedefimiz, bu sene yaptıklarımızdan daha fazlasını yapmak, eksik kalan hizmetleri de süratle tamamlamamaktır. Bu yatırımlar için merkezî bütçeden ve İl Özel İdaresi bütçesinden gerekli kaynakları temin etmenin gayreti içerisinde olacağız. Sulama konusunda da ihtiyaç duyulan projelere kaynak sağlamak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz." şeklinde konuştu. Zorluoğlu, genel seçimin ülkeye ve Elazığ'a hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Elazığ Valisi Zorluoğlu, Maden ilçesinde incelemelerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER