Ekrem Dumanlı: Ayıp! Günah! Kimi ıslıklıyorsun!

Ekrem Dumanlı: Ayıp! Günah! Kimi ıslıklıyorsun!


Ölüye saygı, aslında, diriye saygıdır; yani insana saygı.

İnsan Allah'ın yarattığı en şerefli varlık. Öyle diyor Kuran-ı Kerim. Alnına “eşref-i mahlûkat” diye yazıyor Âdemoğlunun. İnsanları muhatap alıyor ki onlarla –kitaplar, peygamberler aracılığıyla– konuşuyor. Hatta her kimin yüreği daralsa ve “Rabbim!” deyip O'na yönelse, adeta “Lebbeyk kulum!” diyor; elinden tutuyor…

İnsana saygı!

Rengi, ırkı, dili; hatta dini, inancı ne olursa olsun insana saygı!

Maruftur ki Hazreti Peygamber ashabıyla beraber iken bir cenaze konvoyu geçer yanlarından. Resulullah (sas) ayağa kalkar. Sahabe bu saygıyı anlamak ister; zira mevta Müslüman değildir, ölen Yahudi bir kadındır. Merakla sorar: “Ya Resulallah o cenaze Müslüman değil ki!” Peygamber ne güzel buyurur: “Bu da bir insan değil mi?” İşte bu!

Heyhat! Şimdilerde müminler, müminler hakkında ağza alınmayacak en ağır lafları peşi peşine söyleyiveriyor da vicdanlarda bir titreme bile yaşanmıyor!

Ölünün arkasından (kötü) konuşulmaz; tıpkı dirinin arkasından konuşulamadığı gibi. İslam ahlakı budur. İnsanlık da bunu gerektirir. Ne var ki bu ülkede İslamî değerler de yerle bir edildi, insanî değerler de. Ayrıca insanın dirisine saygı duymayan ölüsüne de saygı duyamaz ki!

Konya'da oynanan milli maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda ıslıklama, yuhalama yapılmış. Ayıp! Günah! Kimi ıslıklıyorsun! Ankara'da terör saldırısında hayatını kaybeden yaklaşık yüz kişiyi mi? Sadece milli maç öncesi ortaya konulan tavır değil; bazı yandaş gazetelerde, sosyal medya hesaplarında Ankara katliamında ölü ayrımcılığı yapanlar oldu. Meseleye yobazca yaklaşıp onca insanın ölümüne değil, o sırada oradan geçen “masum” kişilerin vefatına üzüldüğünü söyleyenler de çıktı maalesef.

Ne acıdır ki partizanlık insanların gözünü kör etti. Partisini destekliyorsanız; katil olmanızın bile önemi kalmıyor. Yok, başka bir siyasi partiye sıcak bakıyorsanız alnınıza “hain”, “paralelci”, “ajan” yaftaları yapıştırılıyor. Bırakın başka bir partiye gönül kaptırmayı; adamların partisini destekleseniz bile birkaç konuda farklı düşündünüz mü idam sehpaları ile yüz yüze geliyorsunuz…

<< Önceki Haber Ekrem Dumanlı: Ayıp! Günah! Kimi ıslıklıyorsun! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER