Yüzde 450 büyüdü

Milli bayrak taşıyıcımız, son 10 yılda yüzde 450 büyüyerek Avrupa'daki rakiplerini geçti

Yüzde 450 büyüdü

  • Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu THY’nin son 10 yılda yüzde 450 büyüdüğünü ve Avrupa’da yüzde 10 büyümeyi geçen başka bir havayolunun olmadığını söyledi. 
  • 'Avrupa’da hiçbir havayolu şirketi 36 saat dinlenme vermiyor'
  •  'Personelimizin mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz.'

Topçu, THY’nin son 10 yılda yüzde 450 büyüdüğünü, Avrupa’da ise yüzde 10 büyümeyi geçen havayolu şirketi olmadığını söyledi. 

Atatürk Havalimanı’nda kapasite artırımı çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan yeni yolcu giriş kapısı açıldı. Açılışın ardından konuşan Hamdi Topçu, THY’nin durumunu değerlendirdi. Topçu, THY’nin şu anki bütçenin üzerinde yolcu sayısı seyrettiğini söyledi. Artışların beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini anlatan Topçu, Atatürk Havalimanı'nda da bu sıkışıklığı biraz rahatlatmak hizmet kalitesin çeşitlendirmek için faaliyetler yaptıklarını ifade etti. CIP salonunu 3 bin metre büyüteceklerini aktaran Topçu, yılın sonunda hizmete açılacağını söyledi. 

'AVRUPA'DA HİÇBİR HAVAYOLU, 36 SAAT DİNLENME VERMİYOR' 

Avrupa’da hiçbir havayolu şirketinin 36 saat dinlenme vermediğini anlatan Topçu, “Ben sendika başkanına 'uçuşla ilgili bir itirazınız varsa biz doğrusunu yapamıyorsak Avrupa’daki herhangi bir havayolu şirketinin uçuş planlarını alıp aynen uygulayalım’ diye teklif yaptım. O ise ‘hayır biz istemeyiz, bize göre bir uçuş planı olacak’ dedi. THY, uluslararası alanda rekabet eden bir havayolu şirketi. Biz rekabet gücümüzü artırmak için hizmet kalitemizi bir taraftan arttırmak için uğraşırken neticede giderlerimizde minimuma indirmek zorundayız. Aksi taktirde bu büyümeyi yakalayamayız.” diye konuştu. 

THY son 10 yılda yüzde 450 büyüdüğünü aktaran Topçu sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün Avrupa'da havayollarına baktığımız zaman yüzde 10’u geçen şirket yok. Şimdi bu büyümeyi yönetebilmemiz için rakiplerimizle aynı şartlarda imkan sağlamamız lazım. Biz personelimizin mutluluğu için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.”

CİHAN
<< Önceki Haber Yüzde 450 büyüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER