Yerli otomobilde beklenen tarihi açıkladı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan yerli otomobil konusunda sevindiren haber...

Yerli otomobilde beklenen tarihi açıkladı

Sektörü ilk defa bu kadar heyecanlı gördüğünü söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bugüne kadar yerli otoya bu kadar yakın olmamıştım. Yaptığımız görüşmelerle yerli marka, yani bir Türk markasıyla üretim konusuna son derece yakın hissettim kendimi. İnşallah bunları da göreceğiz'' dedi.

Türkiye'nin ticari araç üretiminde binek araca göre daha yüksek katma değer sahibi olduğuna dikkati çeken Çağlayan, ''Ticari araçta bir mesafe kaydetmişiz. Binek otomobil yapan biri ticari otomobil yapamaz diye bir kaide yok. Dükkan açık, her ikisini birden yapsın. Bir babayiğit iki tane marka çıkarabilir. Ben hedefi büyüttüm burada. Birbirini ikame etsin demiyorum. Binek otomobilde de hafif ticari araçta da kendi markalarımızı çıkarabiliriz'' ifadelerini kullandı. 

Çağlayan, ''Arkadaşlarıma talimat verdim, Türkiye'de olanlar da olmayanlar da dahil olmak üzere, dünyadaki otomotiv sektörünün bütün üst düzey yöneticilerine ve yönetim kurullarına yeni teşvik sistemimizi tanıtan bir mektup yazacağız. Çünkü bu güzel bir malzeme ama pazarlaması da son derece önemli. Ticaret müşavirlerimiz gidip bunu sektör temsilcilerine birebir anlatacak. Etkin bir tanıtımını yapacağız. Bunu yedi düvele duyuracağız. Ben inanıyorum ki birçok firma rekabet etmek için bu iddialı teşvik sistemini görecek ve gelecek'' diye konuştu.
         
Sektör yöneticileriyle yaptığı görüşmelerden yerli oto projesine çok yakın firmalar gördüğünü ifade eden Çağlayan, ''Bana söylenen 2-3 ay içinde  çalışmalarını tamamlayacakları... Gelecekler, görüşeceğiz. Ondan sonra Başbakanımız ve ilgili arkadaşlarımızla konuşacağız. Yani 3 vakte kadar diyebiliriz'' açıklamasını yaptı.

AA
<< Önceki Haber Yerli otomobilde beklenen tarihi açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER