Yerli otomobil hayal mi oldu?

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un "Yerli marka otomobil, ticari intihardır." sözünü şiddetle kınadığını belirtti.

Yerli otomobil hayal mi oldu?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un, "Yerli marka otomobil, ticari intihardır." sözünü şiddetle kınadığını belirten Zafer Çağlayan, "Türkiye, dünyanın gelecekteki 5 starından biri görülüyor. Biz bunu yaparız. Siz bakmayın, bazı arkadaşlarımız zaman zaman kıbleyi şaşırmış olabilir." ifadelerini kullandı.

Çağlayan, 'Yerli oto yapmak, ticarette intihar' diyebilirler. Böyle bir lafı şiddetle kınıyorum. Tekrar tekrar söylüyorum bunu, çünkü çok dokundu. Bu konuda konuşmaya devam edeceğim ta ki Mustafa konuşmasını düzeltene kadar." diye konuştu.

Bazı gazetelerin 'özel sektöre baskı yapılıyor' diye eleştirilerde bulunduğunu aktaran Bakan Çağlayan: 

"Arkadaş, ben yaparım. Mustafa'ya illa 'bunu yap' demiyorum, en azından yapmayacaksa çekilsin. Eyvallah Türkiye olarak yerli otomobili yaparım. Uçak da yaparım, jet de yaparım, çatlasınlar, çatlamasınlar. Bunu yapacak Türkiye. 20 milyar dolar ihracat yapıyoruz otomotivde. Amacımız, bu konudaki göbek bağını koparmak. 2023'e kadar inşallah uçağımızı da jetimizi de yapacağız." açıklamasında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Yerli otomobil hayal mi oldu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER