Yarım gün mesai geliyor

Yarım gün mesai kimleri kapsıyor, kimler faydalanabilecek? İşte cevabı

Yarım gün mesai geliyor

Devlet Personel Başkanlığı’nın düzenlediği, kamuda esnek çalışma şekillerine ilişkin bilgilendirme toplantısı Muğla’nın Marmaris İlçesinde başladı. 4 gün sürecek toplantıda, memurların esnek çalışma şekillerine yönelik hazırlanan yeni model mesai uygulaması masaya yatırılacak.

2011 yılında yapılan düzenlemeyle 657 sayılı devlet memurları kanununa dahil edilen esnek çalışma modeline ilişkin değerlendirme çalıştayı Marmaris Martı Otel’de başladı. 

KUMBUZOĞLU: “ESNEK ÇALIŞMA ŞEKLİ MEMUR ANNELERE ALTERNATİF OLACAK”

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, esnek çalışma şeklinin annelere alternatif sunduğuna değinerek şöyle konuştu: “ Bu sistemle çalışan anne ve hamile personelimize alternatif sunmayı planlıyoruz. Anne adaylarımıza ve çalışan annelere istedikleri takdirde 2 yıl ücretsiz izin ya da haftanın 5 günü yarım gün çalışıp evlerine gönderebileceğimiz mesai şeklini önereceğiz. Buna benzer engelli yada ağır hastası olan kamu çalışanlarını da bu alternatifi sunmayı hedefliyoruz. Diğer bir çalışmamızda 60 yaş üzeri kamu personelimizi emekliliğe hazırlama aşaması. Bu saya de bu yaş kapsamındaki personelimizi birden değil de kademeli olarak hazırlayıp sosyal yaşamlarını etkilemeden emekli etmenin çok daha doğru olacağı düşüncesindeyiz”


<< Önceki Haber Yarım gün mesai geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER