Vatandaşa şimdi de doğalgaz kazığı

Elektrik faturalarından sonra doğalgaz faturalarında da 20 gün oyunu oynanıyor.

Vatandaşa şimdi de doğalgaz kazığı

Elektrik faturalarında vatandaşın uğradığı mağduriyet bitmeden yeni şok doğalgazda geldi. Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ abonelere 20 günde iki fatura gönderdi.

2 Şubat’ta ortalama 180-250 lira ısınma faturası ödeyen Ankaralılar, 23 Şubat’a ortalama 150-200 lira daha fatura ödemek zorunda bırakıldı.  

VATANDAŞ AYDA 1 MAAŞ ALIYOR

Tüketici dernek temsilcileri, “Emekli, memur, işçi ayda bir maaş alıyor. Elektrikten sonra doğalgaz faturaları da ayda 2 kere geliyor. Vatandaş bunu hangi maaşla ödeyecek” tepkisi gösterdi.

Başkent Doğalgaz yetkilileri, normalde faturaların 30 günde bir kesildiğini ancak bu ay bazı teknik sebeplerden 20 günde bir faturalandırma yapıldığını itiraf etti. Firma, faturalara itiraz edilebileceğini söyledi.

EPDK SEYİRCİ KALIYOR

Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım şirketlerinin mevzuata aykırı olarak başlattığı '45 günlük okuma' skandalıysa ise devam ediyor. Şirketler aylık gelen faturaları 45 günde bir gönderdiği için vatandaşın ödediği KDV artıyor. EPDK şirketlere uyarı yazısı yazmakla yetindi.

VATANDAŞIN CÜZDANI BOŞALTILIYOR

Faturalardaki süre oyununa hükümetin ve devlet kurumlarının acele müdahale etmesini isteyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, “Mevzuata aykırı olarak faturalandırma yaparak aylık maaş alanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok” dedi. Mevzuatta sayaç okuma süresinin 30 gün olduğunu kaydeden Çakar, şirketlerin tüketiciye aylık fatura göndermek zorunda olduğunun altını çizdi. Çakar, "İnsanlar zaten dar gelirli. Ayda iki fatura ödemek cüzdanlarını boşaltacak” tepkisi gösterdi.

Bugün
<< Önceki Haber Vatandaşa şimdi de doğalgaz kazığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER