Ülker, Biskot'u aldı

Ülker yeni hisse alımına gitti, Biskot'u KAP'a bildirdi..

Ülker, Biskot'u aldı

Ülker Bisküvi, ihracat alanında faaliyet gösteren iştirakleri İstanbul Gıda ve Birleşik Dış Ticaret'teki hisselerinin tamamını toplam 28.8 milyon lira bedelle Yıldız Holding'e satarken; Biskot Bisküvi'de ise 200 milyon lira bedelle yüzde 30 hisse aldı.

Ülker Bisküvi, KAP'a yaptığı açıklamada, İstanbul Gıda'da sahip olduğu yüzde 83.8 hissesinin tamamını toplam 25.98 milyon liraya nakit ve peşin olarak Yıldız Holding'e sattığını duyurdu. Açıklamaya göre, İstanbul Gıda'daki hisse satışından 3.8 milyon lira kâr oluşacak.

Ülker Bisküvi ayrıca, Birleşik Dış Ticaret'te sahip olduğu yüzde 70 hissenin tamamını da, nakit ve peşin olarak 2.8 milyon liraya Yıldız Holding'e sattığını açıkladı. Satış sonucu 1.28 milyon lira kâr oluştuğu belirtildi.

Ülker Bisküvi, KAP'a yaptığı bir başka açıklamada ise, iştiraki Biskot Çikolata'da yeni hisse alımına gittiğini duyurdu. Buna göre şirket, Biskot Çikolata'nın yüzde 30 hissesini 200 milyon lira bedelle satın aldı. Açıklamaya göre, söz konusu hisse alımı sonrası Ülker Bisküvi'nin bu şirketteki payı yüzde 73.5'e ulaşacak.

Her üç işlem de Mayıs ayı içerisinde tamamlanacak. KAP'a yapılan bir başka açıklamada da, Ülker Bisküvi'nin iştiraki Ülker Çikolata'nın da, İstanbul Gıda'daki 1.25 milyon adet hissesini 2.57 milyon liraya; Birleşik Dış Ticaret'teki 124,500 adet payını da 398,400 TL'ye Yıldız Holding'e satma kararı aldığı belirtildi.

REUTERS

<< Önceki Haber Ülker, Biskot'u aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER