"Tüm dünya jeopolitik risklerin arttığı bir döneme girdi"

Mustafa Koç, Türkiye'nin bulunduğu bölgenin uzun vadeli bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu belirtti.



Koç Top­lu­lu­ğu­’nun 2003 yı­lın­dan bu ya­na dü­zen­le­di­ği "Ana­do­lu Bu­luş­ma­la­rı"nın 23’ün­cü­sü dün İz­mir'de ya­pıl­dı. Bu top­lan­tı­da hem şir­ke­ti hem Tür­ki­ye'yle il­gi­li gün­cel açık­la­ma­lar ya­pan Koç Hol­ding Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Mus­ta­fa Koç, Tür­ki­ye­’nin iki kı­ta­yı bir­leş­ti­ren ina­nıl­maz fır­sat­lar­la do­lu bir coğ­raf­ya­da yer al­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı.

'BARIŞ, İNSAN HAKLARI, DEMOKRASİ VE KALKINMA'

Bugün'ün haberine göre; u­na kar­şın böl­ge­nin uzun va­de­li bir de­ği­şim ve dö­nü­şüm sü­re­cin­de ol­du­ğu­na da dik­ka­ti çe­ken Koç, “Tüm dün­ya­da je­opo­li­tik risk­le­rin yük­sel­di­ği bir dö­nem­den ge­çi­yo­ruz. Ya­kın coğ­raf­ya­mız­da ya­şa­nan­lar gös­te­ri­yor ki, ‘ba­rış, de­mok­ra­si, in­san hak­la­rı ve kal­kın­ma­da­n’ bi­ri ol­ma­dan di­ğe­ri ol­mu­yo­r” de­di.

11,3 MİLYAR YATIRIM

Koç Top­lu­lu­ğu'nun ise her za­man ol­du­ğu gi­bi hep da­ha iyi­ye doğ­ru yü­rü­me­yi, ya­tı­rım yap­ma­yı ve çok ça­lış­ma­yı sür­dü­re­ce­ği­ni vur­gu­la­yan Koç şöy­le de­vam et­ti: "Top­lu­lu­ğu­muz geç­ti­ği­miz iki yıl­da top­lam 11,3 mil­yar li­ra ya­tı­rı­ma im­za at­mış­tır. 2014 yı­lı­nın ilk ya­rı­sın­da ger­çek­le­şen kom­bi­ne ya­tı­rım­la­rı­mız bir ön­ce­ki yı­la gö­re yüz­de 8 ar­ta­rak 2,8 mil­yar li­ra ol­muş­tur.”

'ÖZEL AR-GE'NİN YÜZDE 10'U BİZDEN'

Koç Holding Üst Yöneticisi Turgay Durak da, teknoloji ve inovasyona öncülük ettiklerini ifade etti. Durak, şöyle devam etti: "Bu yıl da Ar-Ge yatırımları ve patent geliştirme konusundaki liderliğimizi koruduk. Türkiye’nin özel sektör Ar-Ge harcamasının yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştiriyoruz. Şirketlerimizin Ar-Ge yatırımı 2010-2013 arasında yıllık ortalama yüzde 21 artarak 2013’te 677 milyon liraya ulaştı."
<< Önceki Haber "Tüm dünya jeopolitik risklerin arttığı bir döneme girdi" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER