Süleyman Aslan bakın Ziraat'ten neden istifa etmiş...

Evinde sakladığı paralar yolsuzluk operasyonuyla ortaya saçılan Süleyman Aslan'ın Ziraat'ten istifasının perde arkası ortaya çıktı

Süleyman Aslan bakın  Ziraat'ten neden istifa etmiş...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun simge ismi hâline gelen ve ayakkabı kutusunda 6 milyon dolar sakladığı tespit edilen Türkiye Halk Bankası’nın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, dün 31 Mart’ta atandığı Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğinden sürpriz bir şekilde istifa etti. Yönetim kurulu üyeliğini sadece 39 gün sürdüren Aslan’ın, istifa etmesinde “banka içinde kendisine yöneltilen psikolojik baskının” etkili olduğu belirtildi.

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberleştirdiği kulis bilgisine göre kamuoyunda, “kutucu müdür” olarak bilinen Halkbank’ın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın, Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğine atanması sancılı oldu. Kamu bankalarından sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Aslan’ın bankalar dışında bir yere atanması için uzun süre kulis yürüttü. 
Ancak bu konuda Başbakan Erdoğan ikna edilemedi. Ve Aslan, 31 Mart itibariyle, Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğine atandı

Ziraat Bankası yönetimi ise, Aslan’ın atanmasını yaklaşık bir hafta 10 gün sonra duyurdu. Babacan ve Aydın, yaptıkları açıklamalarda, Aslan’ın atanmasında Başbakan’ın etkili olduğuna işaret ettiler.

ASLAN “YALNIZ” KALDI

Tüm tepkilere rağmen Süleyman Aslan, Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliği görevine başladı. Ziraat Bankası, Aslan’a İstanbul’da bir makam odası ve makam arabası verdi. Ancak, yönetim kurulu üyeleri ve banka yönetimi, Aslan’dan uzak durmayı tercih etti. Hatta banka içinde, Aslan’a “selam bile verilmediği” dedikoduları yapılmaya başlandı. Aslan’ın ise, bu durumdan rahatsız olduğu ve banka içinde çok az kişiyle iletişim kurduğu belirtildi. Bu gelişmeler üzerine, Aslan’ın banka yönetimini rahatlatmak için görevinden istifa etmeyi kararlaştırdığı kaydedildi. Ve Aslan, dün sürpriz bir şekilde istifasını bankanın yönetim birimine sundu. İstifadan son dakika haberi olan banka yönetimi de, “Hayırlısı olsun” diyerek dilekçeyi işleme koydu. Ve jet hızıyla, Aslan’ın istifası kamuoyuna açıklandı. Hatta, “tarih hatası” yapıldığı için, açıklama ikinci kez kamuoyuna duyurulmak zorunda kalındı. Bu durum banka içinde, “Aslan’ın istifası banka yönetimini de rahatlattı” şeklinde yorumlandı.

İstifanın geri çekilmemesi için de dilekçenin jet hızıyla açıklandığı kaydedildi. Ziraat Bankası ve Halk Bankası kaynakları, Aslan’ın bankacılık dışında bir işle uğraşacağını bildirdiler.

<< Önceki Haber Süleyman Aslan bakın Ziraat'ten neden istifa etmiş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER