Sizin arabanızda da bunlar oluyor mu?

Türkiye'de akaryakıtta pompa sahtekarlığına uğrayan birçok kişi olduğu ortaya çıktı.

Sizin arabanızda da bunlar oluyor mu?

Akaryakıt istasyonlarında birçok hile yapıldığı iddiası iddiası dilden dile konuşulur. Bu yöndeki iddiaları masaya yatıran Merhaba Haftasonu programı'na seyircilerden çok sayıda e-posta mesajı ulaştı. Genel itibariyle Türkiye'deki akaryakıt hilelerinin pompada gerçekleştiğine işaret eden mesajlarda en çok depoya yakıt yerine hava vb maddelerin basıldığı, yakıtın kirli olduğu ve sayaçlarda hatalar bulunduğu şeklindeydi. İşte '80 litrelik deposuna 84 lt mazot alabilenden, her seferinde farklı miktarda kilometre gittiğine dert yanana', gelen mesajlardan bazıları.

SİZ DE BİZE YORUMLARINIZLA YAZIN, YAYINLAYALIM. HİÇ AKARYAKIT HİLEKÂRLIĞINA MARUZ KALDINIZ MI?

Yücel Sucu:
1 Hafta önce yurt dışından geldim. Almanya, Avusturya, İtalya tarafından aldığım 1 depo 80 lt mazot ile 900-950 km yol yaptım. Türkiye'den 3 farklı yerden aldım, 700 km yapamadım. Üstelik Bir kerede depoya 84 lt sığdırdılar nasıl olduysa:)

Onur AKAY
Honda Activa motorum var. 5,3 lt benzin deposu var iken 6,05 lt benzin aldım. Mucize gerçek oldu. İftira değil elimde fişi var. İsterseniz fişin fotoğrafını gönderebilirim. 

İSTASYON SAHİBİ
Niğde'den yazıyorum. İstasyon sahibi olarak merak ediyorum, Mazotu 3.5 tl'ye kadar satan yerler var, ben bu fiyata bile alamıyorum. Adamlar nasıl satıyor anlamıyorum, sattıkları mazot da kaçak falan da değil, nasıl oluyor anlayamıyorum...

Adnan Mert:
Depo boşken sürekli 50 tl lik benzin alıyorum bazen yapacağım kilometre ibresi 160 km gösteriyor bazen 120 km gösteriyor hile olduğundan eminim

L.T.
Ben Hollanda'dan gelirken Ankara yolu üzerinde mazot aldım, fiş vermediler ben de istemeyi unuttum ve 50 km gitmeden arabam arıza yaptı, iznim mahvoldu bir aydır arabam servisten çıkmadı, tam 10 milyar harcadım sorun bitmedi. Arabam 2 yaşında ve Mercedes 350 CDI

ÖZER MURATOĞLU:
Alman malı dizel bir aracım var. Bu araçta yeni teknoloji olan dizel partikül filtresi var ve dizel yakitin içindeki pislikleri filtreleyerek motora temiz yakıt gitmesini sagliyor. Ülkemizdeki bütün akaryakıt istasyonlarindan aldigim yakıt filtrenin sürekli dolmasina yol açıyor. Hangi Alman bir filtreyi neredeyse hergün temizlemek için icat eder. .Yakıtlar çok pis..

Necmettin BEYTER
Bir şehirde fullediğim depo ile 280 km civarı gitmeme rağmen başka bir şehirde 157 km de depo boşalmak üzere idi.Ayrıca farklı bir plaka yazıldığını sonradan fark ettim.

Bayram Bilge
Depom 55 litre gaz alıyor. Bilindik istasyonlardan gaz aldığım zaman 120-125 TL'ye depom doluyor ve 550 - 600 km kadar yol gidiyorum. Geçenlerde piyasadan biraz daha ucuz gaz satan bir petrol istasyonundan gaz aldım.  Depom 137 liraya doldu. 55 litre gaz alan depo da 57 litre aldı. 550-600 km giden araba 500 km gitmedi ... 

Hakan Taş
Akaryakıtta hile yapıldığını düşünüyorum. Çözümü her seferde depoyu farklı firmalardan doldurup kilometre kontrolü yapıyorum ve ona göre firmayı seçiyorum.

Bayram Uçar
2 gun once ....'daki ....'dan gaz aldım . Aracım stop etmeye başlayınca tamircime uğradım, yakıtta pislik, regülatöre hasar verebilir dedi.

Selahattin Çetiner
25 tl'lik mazot aldım ancak aracın başından ayrıldım. Aracım mazot alındığında kalan km yi otomatik olarak sıfılar.Dün böyle bir durum yaşanmadı ve akaryakıt ibresi hiç oynamadı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Sizin arabanızda da bunlar oluyor mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER