Piyasaları rahatlatan açıklama

Merkez Bankası'dan yapılan faiz korudoruna ilişkin açıklama döviz fiyatlarındaki artışı durdurdu, borsaya hareket getirdi.

Piyasaları rahatlatan açıklama

Merkez Bankası "Faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü adım 23 Temmuz'daki PPK'da gündemde olacak."dedi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, "Faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü bir adım 23 Temmuz 2013 tarihli Kurul toplantısının gündemine alınacaktır" dedi.

TCMB Başkanı Erdem Başçı yaptığı yazılı açıklamada, küresel düzeyde para ve maliye politikalarına ilişkin belirsizliklerin ve bunların yol açtığı oynaklığın yakın dönemde artış gösterdiğini belirterek, TCMB'nin bu gelişmenin Türkiye'de fiyat istikrarını ve finansal istikrarı bozmasına izin vermeyeceğini kaydetti.
Başçı, bu doğrultuda faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü bir adımın 23 Temmuz 2013 tarihli Kurul toplantısının gündemine alınacağını aktardı.
Merkez Bankasınca ihracatçılara Türk Eximbank aracılığıyla sağlanmakta olan reeskont kredilerinin limitinin iki katına çıkarılacağını bildiren Başçı, "Bu yolla ihracatımıza daha fazla destek sağlanırken aynı zamanda net rezerv biriktirme hızımız artırılmış olacaktır" dedi

10 yıllık tahvilin faizi Merkez Bankası'nın açıklamaları sonrası yüzde 8'a geriledi, BIST 100'de yükseliş yüzde 2'ye yaklaştı.. Endeks  75 bini aştı.
Sabah saatlerinde 1.95 üzerinde seyreden dolar kuru 1.93 dolayına geriledi.

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

Güncel Döviz kurları için tıklayınız

<< Önceki Haber Piyasaları rahatlatan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER