Havaalanlarında '60 dakika' ayarı

Yolcunun havaalanında ilk işlem noktasında kendini tanıtmasından itibaren zorunlu gidiş işlemleri, en geç 60 dakikada tamamlanacak.

Havaalanlarında '60 dakika' ayarı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) hazırlanan Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Yönetmelikle sivil hava ulaşımına açık havaalanlarında hava ulaşımının kolaylaştırılmasını sağlamak amacıyla uygulanacak usul ve esaslar düzenlendi, havaalanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlar arasında hava ulaşımını kolaylaştırma kapsamında gerekli koordinasyonu sağlamak için genel esaslar belirlendi. Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) standartlarına paralel hazırlanan düzenlemeyle yolcunun havaalanında ilk işlem noktasında kendini tanıtması anından itibaren tüm yolcuların ilave işlem gerektirmeyen check-in, güvenlik kontrolü, pasaport kontrolü, fazla bagaj işlemleri gibi konularda zorunlu gidiş işlemleri toplam en geç altmış dakikada tamamlanacak.

Hava taşıyıcısının herhangi bir yolcuyu taşıma sorumluluğu, bu yolcu ülkeye kesin olarak kabul edildiğinde sona erecek.

Kabul edilmeyen, sınır dışı edilen yolculara havayoluyla yalnız başlarına seyahat etmelerinde risk görülmesi halinde refakat edilecek.

AA
<< Önceki Haber Havaalanlarında '60 dakika' ayarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER