‘Geniş bantta Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesiyiz’

Türkiye geniş bant pazarında yüksek bir ivme kazandı ve yıllık yüzde 19,7’lik bir büyüme gösterdi.

‘Geniş bantta Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesiyiz’

Türkiye’de geniş bant internet kullanımı her geçen gün artıyor. Huawei’nin Başdanışmanı ve Singapur Yetkinlik Merkezi Direktörü Nigel Bruin, Türkiye’nin geniş bant pazarında yüksek bir ivme kazandığını ve yıllık yüzde 19,7’lik bir büyüme yaşandığını söyledi.

Türkiye’de geniş bant pazarı son 5 yıldır hızlı bir şekilde büyüme gösteriyor. 2008 yılında 6 milyon olan toplam geniş bant abone sayısı, 2013’ün son çeyreği itibarıyla yaklaşık 32,6 milyona ulaştı. Uluslararası reyting ve araştırma firması Business Monitor International’ın (BMI) verilerine göre, Türkiye geniş bant pazarı kazandığı ivmeye devam ederek, yüzde 19,7 düzeyinde yıllık bileşik büyüme oranında bulunduğunu söyleyen Bruin, “Bu büyüme de Türkiye’yi Avrupa’daki en hızlı büyüyen geniş bant pazarı haline getiriyor.” dedi. Ancak, geniş bant ağı ve hizmeti geliştirmede hâlâ Avrupa Birliği (AB) komşularının gerisinde kaldığını söyleyen Bruin, “Türkiye dünya ortalamasını aşmış olsa bile, gelişmiş dünyayla karşılaştırıldığında AB ülkelerinde olduğu gibi internet penetrasyondaki durum gibi hâlâ gerisinde kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Huawei olarak, Türkiye’nin gelecek vizyonunu desteklemeye hazır olduklarını söyleyen Bruin, günümüz ve yakın gelecekte geniş bandın birçok alanda etkin şekilde kullanılacağını söyledi. Bruin, okullarda, sağlık alanında, e-ticaret, akıllı trafik uygulamaları gibi alanlarda çok yoğun kullanım olacağını belirtti. Geniş bandın sosyoekonomik faydalarının üzerinde de duran Bruin, geniş bant penetrasyonunda yüzde 10’luk artışın, ekonomik büyüme üzerindeki etkisinin yüzde 1,3, istihdamda yüzde 3 ve verimlilikte ise yüzde 20 verimlilik artışı sağlayacağı bilgisini verdi.

ZAMAN
<< Önceki Haber ‘Geniş bantta Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesiyiz’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER