Fuatavni ekonomiyi alt üst eden operasyonla ilgili bombayı patlattı

Bank Asya'ya yapılan ekonomiyi zora sokacak operasyon sonrası Twitter Fenomeni (@fuatavni_f) hesabından yine ses getirecek bir iddiada bulunuldu.

Fuatavni ekonomiyi alt üst eden operasyonla ilgili bombayı patlattı

Hukuksuz operasyonların bir çoğunu önceden bilen hesaptan Bank Asya'ya yönelik "siyasi gasp" operasyonunda büyük bir hukuki hata yapıldığı duyuruldu.

Ekonomiyi alt üst eden, yatırımcıyı belirsizliğe sokan operasyonda, Bankacılık Kanunu'nda olmayan bir işlemin yapıldığının ortaya çıktığını yazan Twitter hesabı, Banka yönetiminin Bankacılık Kanununun 18. Maddesine dayanılarak değiştirildiğini ancak BU MADDENİN BÖYLE BİR YETKİ VERMEDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Sadece 71. maddenin yönetimi değiştirme yetkisini verdiğini ifade eden Twitter fenomeni, BANKANIN MEVCUT RASYOLARI VE GÖSTERGELERİYLE BU MADDEYE GÖRE İŞLEM YAPILMASININ MÜMKÜN OLMADIĞINI dile getirdi.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra olayın üst düzey yöneticiler arasında büyük bir krize sebep olduğunu yazan Fuat Avni, bu skandalın ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyorlar, duyulmaması için ellerinden geleni yapıyorlar şeklinde ifadelerde bulundu.

OLAY "PARALELE" BAĞLANACAK

Hukuku çiğneyerek atılan adımların beklemedikleri şekilde ayaklarına dolandığını vurgulayan twitter hesabı, üst düzey yöneticilerde bu hatanın TMSF tarafından kasıtlı yapıldığı gibi bir düşüncenin hakim olduğunu ve olayın "paralele" bağlandığı iddia etti ve ekledi: Bu hatadan dolayı yakında hem TMSF, hem de BDDK'nın yöneticileri görevden alınacak
<< Önceki Haber Fuatavni ekonomiyi alt üst eden operasyonla ilgili bombayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER