Borsa bundan sonra hangi yöne gidecek?

3 Haziran Pazartesi gününe büyük bir düşüşle başlayan Borsa İstanbul'da gidişat ne olacak? Borsa, düşüşe devam mı edecek yoksa artış mı bekleniyor? İşte özel analiz...

Borsa bundan sonra hangi yöne gidecek?

  • Taksim Gezi Parkı olayları ve dış kaynaklı haber akımıyla borsa, açılışla birlikte milyarlarca dolar kaybetti.
  • Bist 100 endeksinin uzun vadede 100 bin seviyelerini göreceği tahmin ediliyor.
  • "Endeks kısa sürede 85 binlere çıkmak isteyecek."

Bist 100, 2008'den buyana tarihinin en büyük düşüşlerinden birini yaşıyor. Lehman Brothers'ın iflas etmesiyle birlikte dibi gören Borsa İstanbul yeni bir krizle baş başa kaldı..

20 binlerden 93 binleri gören borsa, rallilerin yaşandığı ve not artırımlarının ardı ardına geldiği günlerde birilerinin adeta oyunuyla karşı karşıya kaldı.

17 Mayıs'ta Moody's'in son not artırımından sonra endekste satış havası esmeye başladı. İlk başta düzeltme olarak algılanan bu satışlar daha sonra destek seviyelerinin kırılmasıyla birlikte olağandışı bir şeylere gebe olduğunun göstergesiydi.

Sabah açılışla birlikte başlayan satışlarla Türkiye bir günde milyarlarca dolar kaybetti.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağduyulu açıklamaları piyasaları bir nebze olsun rahatlatsa da satış öğleden sonra yine devam etti.

Bist 100 endeksi uzun vadede 100 bin seviyelerini göreceği ancak bu satışlar yavaşladıkdan sonra tepki alımlarının geleceği varsayılıyor.

Teknik olarak 54 binden gelen yükselen trend kırılmış durumdayken, gün içinde ise en dip seviye olarak da 77.811 görüldü. 

Endeks kısa sürede tekrar 85.000'e çıkmak isteyecek, 2010'daki zirve olan 72,000 ise endeksin en çok ineceği yer olacaktır...

SAMANYOLU HABER
 
UYARI NOTU: Bu sitede yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir ve sermaye piyasasındaki alım satım kararlarınızı destekleyecek yeterli bilgiyi içermeyebilir...
<< Önceki Haber Borsa bundan sonra hangi yöne gidecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER