Bank Asya şubesi'nden 'çalışıyoruz' açıklaması

Bank Asya'nın Erbil Şubesi'nin kapatıldığı yönündeki haberlerin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Bank Asya şubesi'nden 'çalışıyoruz' açıklaması

Bugün sabah her zaman olduğu gibi açılan şube, normal işleyişine devam etti. Şube yetkilileri, şimdiye kadar rutin olanlar dışında herhangi bir incelemeye tabi tutulmadıklarını ifade etti.

Bazı gazetelerde, Bank Asya Erbil Şubesi'nin bakacılık otoritesi tarafından incelemeye alındığı, yakın zamanda bir heyetin MİT elemanları ile birlikte Erbil'e giderek şubede inceleme yapacakları iddia edildi. Haber sosyal medyada da Bank Asya'nın Erbil şubesi kapatıldı şeklinde yayıldı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bank Asya Erbil Şubesi yetkilileri, normal işlemlerine devam ettiklerini vurguladı. Şubelerinde rutin incemeler dışında herhangi bir inceleme yapılmadığı ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili olarak kanuni haklarını saklı tuttukları kaydedildi.

Söz konusu haberleri duyunca şubeye gelenlerden Sanger Zand isimli vatandaş, konuyla ilgili olarak Cihan'a yaptığı açıklamada, Bank Asya'nın hizmetlerinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Bank Asya ile ilgili yapılan yalan haberlerden üzüntü duyduğunu söyleyen Sanger, "Her gün Bank Asya'ya geliyorum. Bugün bazı haberleri duyduğumda da hemen geldim. Baktım; herşey normal devam ediyor. Umarım, bu tür yalan haberlere bir son verilir." şeklinde konuştu.

Öte yandan haberlerde yer aldığı gibi Bank Asya'nın Erbil şubesinde yeni bir inceleme yapılması durumunda, ilgili kanun ve mevzuata göre MİT'in buna katılmasının söz konusu olmayacağı kaydedildi.
<< Önceki Haber Bank Asya şubesi'nden 'çalışıyoruz' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER