Bakan açıkladı: Süre uzatılabilir

31 Temmuz'da sona erecek olan uygulamada yeni bir gelişme yaşandı.

Bakan açıkladı: Süre uzatılabilir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Varlık Barışı'nda 3 ay süre uzatımına gitmeyi düşündüklerini, konuyla ilgili yazıyı Bakanlar Kuruluna gönderdiklerini söyledi. 

Batman'da köy ziyaretlerinin ardından TPAO Kristal Park'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, 31 Temmuz'da sona erecek Varlık Barışı ile ilgili sürenin 3 ay uzatılmasını düşündüklerini belirterek "Bakanlar kurulu kararıyla biz süreyi kanunun verdiği yetki çerçevesinde 3 ay uzatmayı düşünüyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, varlık barışıyla ilgili yapılan başvurular ve elde edilen gelire ilişkin ise "Genelde vatandaşımız son güne bırakıyor. O nedenle son günde de verileri topladıktan sonra sonuçları muhtemelen perşembe günü kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Mısır'da Türk mallarının boykot edilmesi ve bunun ekonomiye olası etkisine yönelik gazetecilerin sorusu üzerine Bakan Şimşek, "Böyle söylentiler var. Ekonomiye etkisi konusunda bir analiz yapmak çok erken. Mısır büyük bir medeniyet, kardeş bir ülke, çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İnşallah bir an önce istikrara kavuşur" değerlendirmesinde bulundu.

AA
<< Önceki Haber Bakan açıkladı: Süre uzatılabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER