Atama bekleyen öğretmenlerden görülmemiş eylem!

Branş öğretmenleri, önce Maliye Bakanlığı ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaparak, bekleyen 300 bin öğretmen için atama istedi.

Atama bekleyen öğretmenlerden görülmemiş eylem!

MEB önünde ok ve yayla mizansen yapan eylemci öğretmenler, atanabilmek için edilen duaya hep birlikte 'amin' dedi.

Ellerinde dövizler taşıyıp sloganlar eşliğinden önce Maliye Bakanlığı önünde toplanan kalabalık, Bakan Mehmet Şimşek’e seslendi. Düdüklerin de çalındığı eylemde kalabalık adına okunan basın açıklamasında, gelişmiş bir ekonominin, kalkınmış bir toplumun ancak kaliteli ve nitelikli bir eğitimle mümkün olacağına işaret edildi. Açıklamada şöyle denildi: "Biz eğitimciler, fedakar, cesur olmaya, hizmet etmeye hazırız. Bunun için gerekli eğitimleri aldık, istenilen sınavı verdik. Şimdi sıra yetkililerimizde. 300 bin işsiz demek; eşsiz, aşsız, gelecekten ümidi kesmiş milyonlar demektir. Biz artık annelerimizin gözlerine gururla, öğrencilerimizin gözlerine şefkatle, yetkililerin gözlerine öğretmen olarak bakmak istiyoruz."

Açıklamanın ardından ‘Kasım’dan Şubat’a 40 bin atama’ şeklinde sloganlar atan kalabalık, Maliye Bakanlığı’ndan MEB önüne yürüyerek eylemlerini sürdürdü. MEB önündeki kalabalık, canlı heykel ve ok ve yay ile mizansen yaptı. Elinde yay bulunan temsili bir maskot, attığı oklarla yanındaki öğretmenleri yere düşürdü.

Burada yapılan basın açıklamasında da atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekilerek, dershanelerin kapatılmasının da atama bekleyen 300 bin öğretmeni tedirgin ettiği, çözümsüzlük nedeniyle bekleyenlere hızla yeni mağdurların eklendiği ifade edildi. Konuşmalar arasında uzun süre sloganlar atıldı. Atama bekleyen öğretmenler eylemlerin sonunda hep birlikte yapılan duaya ‘amin’ dedi.

<< Önceki Haber Atama bekleyen öğretmenlerden görülmemiş eylem! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER