Altının popülerliğini sollayan yatırım!

Getiri liginde dolar, altın ve borsayı sollayan İstanbul'daki plaka fiyatı 1.2 milyon TL'yi aştı.

Altının popülerliğini sollayan yatırım!

Astronomik rakama ulaşan plaka yatırımcısına kazandırırken, şoförlerin gelirini aşağı çekiyor. Şoförler ‘Fiyatların yükselmesi bizi alternatif yollara itiyor' diyor.

18 bine yakın taksinin bulunduğu İstanbul'da plaka fiyatları 1 milyon 230 bin TL'ye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 800 bin TL olan plaka fiyatları, bu yılın başında 1 milyon TL seviyesinden satılıyordu. Son 9 yılda değerini üçe katlayan taksi plakaları yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor. Taksi plakalarının değeri ve aylık kiralamalar düşünüldüğünde yıllık getirinin yüzde 30'ları aştığı görülüyor.

Taksi plakası işi yapan Kale Taksi Satış Müdürü Gürsoy Atlı, plakanın, borsa ve altının getirisiyle yarıştığını belirterek, "Plaka, şu anda altın ve borsanın getirisini de aştı. Ayrıca konut ve arsa gibi yatırım araçlarını anındaparaya çeviremiyorsun ama bir taksi plakasını hemen satabilirsiniz" dedi.

Gurbetçi talebi fiyatı artırdı

Atlı, "Taksi plakasına yurtdışından tatile gelen Türk vatandaşları ilgi gösteriyor. Tatile geldiklerinde satın alıyorlar. Bu da son dönemdeki fiyat artışında etkili oldu. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron taşımacılığı önleyen filo taşımacılığının iptal edileceği yönündeki kararının da fiyat artışında etkisi var" diye konuştu.

Milliyet'in haberine göre; Bir taksi plakasının ayda 5 bin TL gelir getirdiğine işaret eden Atlı, şunları söyledi: "Bu para bankaya konulursa faiz de getirebilir ama paranın değeri aynı kalır. Plakanın değeri artıyor. Ayrıca taksi plakasına ilgi gösteren genelde muhafazakar kesim. Onların faiz ve krediyle çok işleri olmuyor. Ayrıca bu yatırıma da diğer yatırımlarda olduğu gibi uzun vadeli bakanlar hep kazanır."

İstanbul'da bitme aşamasına gelen Marmaray, metro gibi toplu ulaşım çalışmalarının da kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini de kaydeden Atlı, "Aksine olumlu etkileyecek" yorumunu yaptı.


<< Önceki Haber Altının popülerliğini sollayan yatırım! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER