Altın fiyatları bu haberin ardından gerilemeye başladı

Altın fiyatları Suriye'ye operasyonun "sınırlı" olacağı ve Fed'in varlık alımlarını düşüreceği beklentileriyle gerilemeye devam ediyor

Altın fiyatları bu haberin ardından gerilemeye başladı

Altın fiyatları düşüşünü 2. güne taşıyarak ABD'de varlık alımlarının azalacağı ve Suriye'de askeri müdahalenin sınırlı olacağı beklentileriyle düşüşünü 2. güne taşıdı. 

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.7'ye varan kayıplar yaşayarak 1,381.35 dolar olurken,Singapur saatiyle 14:14'te 1,385.89 dolardan işlem gördü. Fiyatlar dün 6 Ağustos'tan bu yana en büyük kaybı gerçekleştirerek yüzde 1.5 düştü. Aralık vadeli altın ise yüzde 0.5 düşerek 1,382.90 dolar oldu. 

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

Güncel Döviz kurları için tıklayınız

Altın fiyatları Fed'in varlık alımlarını azaltacağı söylentileriyle beraber bu yıl yüzde 17 kayıp yaşadı. Bugün açıklanacak istihdam verilerinin ABD'de varlık alımlarının azaltılması için zemin oluşturabileceği tahmin ediliyor. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi dün Başkan Obama'nın Suriye'ye karşı sınırlı askeri operasyon gerçekleştirmesi için izin verdi. 

Hong Kong merkezli Wing Funf Financial Group araştırma direktörü Mark To, "Fiyatlar yalnızca Suriye konusundan dolayı düşük değil. Fed para politikasının bu ay değişeceği beklentileri de etkili" yorumunu yaptı. 

Spot gümüşün ons fiyatı yüzde 0.9 düşerek 23.2725 dolar oldu ve düşüşünü 2. güne taşıdı. Paladyumun ons fiyatı yüzde 1.2 düşerek 689.34 dolar oldu ve 8 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Platin düşüşünü 2. güne taşırken, yüzde 0.2 kayıpla 1,494.80 dolar oldu.
<< Önceki Haber Altın fiyatları bu haberin ardından gerilemeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER